spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
26-dec.-2024

Criza de locuinte sociale de la Husi se acutizeazã!

- Advertisement -

ACUTIZAT Desi e de notorietate faptul cã una din cele mai importante probleme ale municipalitãtii husene este reprezentatã de lipsa spatiilor locative, în ultima perioadã, a crescut mult peste medie numãrul solicitãrilor de locuinte sociale, formulate, mai ales, de familiile tinere, cu copii. Fiecare solicitare, de obicei, vine împreunã cu o poveste tristã, despre convietuirea în comun cu multe rude sau despre neîntelegeri în familie. Este si cazul Elenei, o femeie de 31 de ani, cu trei copii minori, care a fãcut cerere pentru locuintã socialã. “Sunt prea multe solicitãri fatã de putinele spatii locative existente”, spun cei de la Primãria Husi.

Elena Vâlciu, 31 de ani, a depus la Primãria Husi, una din cele mai recente solicitãri de locuintã socialã. Ea reprezintã un caz clasic de familie, care vrea un spatiu de locuit, din partea municipalitãtii. Locuieste împreunã cu pãrintii, într-un apartament cu douã camere, de pe strada A. I. Cuza (si el apartinând fondului locativ Husi), însã neîntelegerile dintre ei, spune femeia, o determinã sã cearã o altã locuintã separatã. În interior, locuinta pare o ruinã: neîngrijitã, cu un miros pestilential, greu de suportat si cu una din camere de-a dreptul infectã, despre care tânãra mamã spune cã apartine pãrintilor sãi. “Vedeti, de asta nu mai pot sta cu ei doi în acelasi apartament. Ei cautã la container, aduc gunoaie acasã si e murdar tare. Îmi îmbolnãvesc copiii. În camera unde stau eu tin mai curat, vedeti, dar degeaba, cã ei tot aici stau. Se ceartã, fac scandal. Lumea de pe scarã spune sã plecãm de aici”, se plânge Elena. Ea este mama a sapte copii, patru fiind dati în grija Protectiei Copilului, iar trei îi are lângã ea. Despre cei patru, dati în grija statului, nu mai stie mare lucru, decât cã sunt fie pe la Negresti, fie pe la Bucuresti, însã de acestia trei (în vârstã de 5 ani, un an si jumãtate si, respectiv, 10 luni) ea spune cã se îngrijeste, iar sotul, care lucreazã la Bucuresti, o ajutã. “Mi-a venit adresã mai demult de la Protectia Copilului, sã mã duc sã-mi iau copiii acasã, dar le-am spus cã nu am conditii. Abia îi cresc pe acestia trei. Am cerut chiar si un loc de casã. Dacã mi-ar da, poate cã m-ar ajuta sotul sã fac un cãsutã, numai sã nu mai stau aici”, sustine femeia. “Sunt foarte multe cereri, în raport cu ceea ce se poate asigura”, au spus reprezentantii Primãriei.

S-a aprobat construirea altor 60 de apartamente ANL, dar Bucurestiul nu a mai dat banii!

La nivelul municipiului Husi, pentru tinerii pânã în 35 de ani, s-au construit locuinte ANL, 94 de unitãti locative, în zona Bulevardului 1 Mai, precum si 226, pe strada Husi-Stãnilesti. Garsonierele si apartamentele au fost date în folosintã beneficiarilor în septembrie – octombrie 2005. În 2008, dupã un demers similar al Primãriei Husi, ANL Bucuresti a aprobat construirea altor 60 de apartamente. Bucuria husenilor însã a durat putin, pentru cã, îndatã dupã ce a fost desemnatã firma care sã construiascã blocurile, terenul fiind fixat în zona strãzii Husi-Iasi (aproape de calea feratã), de la ANL Bucuresti a venit vestea cã… nu mai sunt fonduri! A existat chiar si intentia unui proces pe care husenii sã îl intenteze celor de la ANL Bucuresti, însã totul a fost în zadar. Pânã acum proiectul a rãmas în faza incipientã. Cele 60 de locuinte noi ar fi fost de mare folos husenilor fãrã o casã proprie, însã si în 2014, ANL Bucuresti spune acelasi lucru: nu sunt fonduri!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.