spot_img
13.1 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

TEATRUL V.I. POPA DIN BARLAD IN DOLIU: A MURIT ACTORUL GRUIA NOVAC JR.!

- Advertisement -
“Va trebui să uiţi, nostalgic putregai, De mările flamande. Le călcai Ca un zănatec plimbător prin Dor. Va trebui să uiţi - sărmane muritor...”     (Gruia Novac Jr., Codul penal, din volumul cu acelaşi nume publicat în 2000 la Editura Tiparul)
“Va trebui să uiţi, nostalgic putregai, De mările flamande. Le călcai Ca un zănatec plimbător prin Dor. Va trebui să uiţi - sărmane muritor...” (Gruia Novac Jr., Codul penal, din volumul cu acelaşi nume publicat în 2000 la Editura Tiparul)

Un reputat actor al Teatrului “Victor Ion Popa” din Bârlad, Gruia Novac Jr., s-a stins din viata la numai 54 de ani, astazi dimineata, rapus de o boala incurabila. A sperat incontinuu ca va mai trai cel putin zece ani, dar dimineata s-a simtit putin rau, s-a intins in pat si s-a stins in câteva clipe. Trupa Teatrului V.I.Popa a pierdut astazi un actor talentat si om de litere care a mostenit pasiunea tatalui sau, reputat om de litere bârladean, profesor renumit, Gruia Novac.
Literat, poet, actor. Gruia Novac Jr, actorul care a stârnit de-a lungul deceniilor ropote de aplauze s-a stins astazi din viata! Boemul artist a pierdut lupta cu o boala nemiloasa pe care a descoperit-o la începutul acestui an. Tot de atunci nu a mai urcat pe scena. Trupul neînsufletit va fi depus la capela bisericii “Sf. Ioan”, iar înmormântarea va avea loc joi, 17 iulie 2014, de la ora 10.00. S-a nascut pe 24 septembrie 1960 într-o familie de intelectuali de elita ai Bârladului. Absolvent al Facultatii de Litere Iasi, sectia româno-franceza, Gruia Novac Jr. a cochetat cu teatrul înca din vremea studentiei când a jucat primele roluri cu trupa Teatrului Studentesc “Ludic” din Iasi în piese scrise de Caragiale, Paler, Mazilu, Lovinescu. În primii ani dupa absolvirea facultatii a fost profesor de Limba Româna în judetul Braila, unde si-a întemeiat o familie. Din 1994 a revenit în orasul natal, Bârlad, ca secretar literar al Teatrului “V. I. Popa.”, apoi a adoptat meseria de suflet: actoria. Pasiunea pentru literatura nu a uitat-o niciodata. A scris poezii si a si publicat câteva dintre ele. Dumnezeu sa-l ierte!

(Sursa biografica www.tvipbarlad.ro)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.