spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Tãnase este nemuritor!

- Advertisement -

Cu ocazia comemorãrii a 134 de ani de la nasterea lui Constantin Tãnase, Primãria municipiului Vaslui marcheazã acest moment printr-un spectacol bazat pe cupletele marelui Constantin Tãnase, spectacol realizat de Teatrul „Artemotion” din Oradea în Centrul Civic al orasului.

„Teoria mea-i usoarã

Toatã viata e o scarã

Pe care, ca si la moarã,

Toti o urcã si-o coboarã”

Pe 5 iulie 1880, într-o casã modestã din municipiul Vaslui, vedea lumina zilei Constantin Tãnase. Primul contact cu teatrul l-a avut prin frecventarea spectacolelor de la Grãdina „Pîrjoala”, unde se juca teatru popular, iar peste ani, în 1919, a pus bazele trupei de teatru Cãrãbus în Bucuresti, împreunã cu care urma sã creeze o traditie de teatru de cabaret – revistã pe parcursul urmãtorilor 20 de ani. De la nasterea lui Constantin Tãnase s-au scurs 134 de ani. Ca dar adus de peste timp, Primãria municipiului Vaslui, în parteneriat cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui, vã oferã un spectacol bazat pe cupletele marelui Constantin Tãnase, care au sensibilizat inimile multor români încã de acum peste 70 de ani. Spectacolul Teatrului „Artemotion” din Oradea se bazeazã pe cupletele acestui mare artist, prezentate cu deosebitã dezinvolturã de actorul Sebastian Lupu, într-un veritabil recital actoricesc. Ineditul acestui spectacol îl constituie melanjul sensibil si, în acelasi timp, plin de umor creat de colaborarea dintre muzicã si prozã, dintre actorul Sebastian Lupu si Tomi Margittai, cel care, cu inegalabila lui mãiestrie artisticã, completeazã sonor întregul peisaj umoristic.

Primãria municipiului Vaslui vã invitã, sâmbãtã, 5 iulie, cu începere de la ora 20.00, în centrul civic al municipiului Vaslui, pentru a ne reaminti de CONSTANTIN TÃNASE.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.