spot_img
spot_img
-1.2 C
Vaslui
14-ian.-2025

Parlamentarii vasluieni împotriva lui Bãsescu si nu prea

- Advertisement -

DISCIPLINATI …Parlamentul a adoptat, miercuri, declarația prin care se cere demisia presedintelui Traian Bãsescu, urmare a scandalului în care e implicat fratele sãu. Propunerea a fost fãcutã de Cãlin Popescu Tãriceanu. Alesii sustin, în urma votului, cã seful statului trebuie sã renunte la cea mai înaltã functie în stat, în urma arestãrii fratelui sãu. PDL si PMP au boicotat sedinta. Plenul comun al celor douã Camere a adoptat declarația cu 344 voturi „pentru”, niciun vot „împotrivã” si 17 abtineri, în condițiile în care parlamentarii PDL si PMP au absentat. Iatã cum au votat prlamentarii vasluieni si cum au argumentat gestul lor

Declaratia politicã a fost cititã în plen de cãtre senatorul PSD Gabriela Firea: „Având în vedere atingerea gravã si iremediabilã adusã institutiei prezidentiale prin implicarea fratelui presedintelui în fapte de coruptie extrem de grave, precum si relatia acestuia cu persoane care apartin unor grupuri de crimã organizatã foarte periculoase care au fost folosite în interes electoral si de cãtre presedintele României, lunând în considerare implicarea aflãrii adevãrului si înfãptuirii actului de justitie prin invocarea imunitãtii presedintelui României în mai multe cazuri aflate în cercetare, în scopul garantãrii prestigiului si independentei justitiei în fata cetãtenilor României prin eliminarea oricãrei suspiciuni de influentare sau favorizare a apropiatilor de cãtre presedintele tãrii, persoana a cãrui atributie constitutionalã este numirea sau revocarea din functie a magistratilor, precum si a conducãtorilor parchetelor si instantelor de judecatã, tinând cont de realitatea politicã la nivel regional si european si îngrijorati de impactul imens pe care scandalul legat de implicarea presedintelui României îl are în planul credibilitãtii statului român, al capacitãtii de a fi un partener solid de dezbatere, negociere si decizie a participãrii României menite sã contribuie la stabilitatea si securitatea tãrii noastre în regiune, caz în care este imperios necesar ca reprezentarea statului român sã se bazeze pe institutii puternice asupra cãrora sã nu planeze suspiciuni din zona combaterii crimei organizate, Parlamentul României, institutia fundamentalã a democratiei, ce are principala atributie constitutionalã reprezentarea intereselor cetãtenilor României, în conformitate cu textul Constitutiei României si cu Regulamentul activitãtilor comune ale Camerei Deputaților si Senatului, adoptã prezenta declaratie politicã: Presedintele României, domnul Traian Bãsescu, nu mai este îndreptãtit sã asigure prestigiul, independenta si legitimitatea functiei prezidentiale, motiv pentru care sã-si asume de îndatã demisia din funcția de presedinte al României”. În timpul sedinței, care a durat mai puțin de jumãtate de orã, au mai luat cuvântul presedintele Senatului, Cãlin Popescu Tãriceanu, deputatul PNL Ludovic Orban si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Votul a fost deschis, prin ridicare de mânã.

Deputatii Solomon si Bordeianu, prinsi la comisii

O parte dintre parlamentarii vasluieni nu au ajuns la vot. „Am fost implicat în comisii si am ajuns pe finalul votului”, spune deputatul PNL, Dan Bordeianu. Deputatul bârlãdean PSD Adrian Solomon n-a fost nici el prezent la sedinta Parlamentului de joi, când s-a votat declaratia politicã privind cererea parlamentarilor ca presedintele Traian Bãsescu sã îsi dea demisia. A motivat absenta prin faptul cã este bolnav si n-a putut participa. „Nu comentez, este o declaratie politicã fãrã efecte juridice asa cã este valabil tot ce au declarat liderii nostri”, a spus Adrian Solomon.

Tudor Ciuhodaru acuzã lupii moralisti din politicã

„Vãd astãzi multi lupi moralisti care tot încearcã de vreo câtiva ani sã dea de pãmânt cu Justitia, iar când nu le iese, lanseazã noi teme false. Le place sau nu, se vede tot mai clar cã nimeni nu e mai presus de lege. Nici presedintele, nici fratele presedintelui, nici mama parlamentarului sau a baronului local. Si dacã tot s-a deschis sezonul de demisii, le mai astept pe cele ale parlamentarilor condamnati cu suspendare sau pe ale celor care au acoperit ministrii ajunsi la puscãrie sau au fãcut zid de protectie pentru baronii corupti. Si cred cã voi mai astepta vreo 20 de ani. Pânã atunci cred cã Justitia trebuie lãsatã sã-si urmeze calea dincolo de urletele disperate ale puternicilor zilei”, a precizat deputatul PP-DD de Bârlad, dr. Tudor Ciuhodaru, care n-a fost prezent la sedinta în plen a Parlamentului României de joi, 25 iuni, deoarece a fost plecat într-o delegatie parlamentarã în afara tãrii.

„Nu cred cã-si va da demisia, sunt riscuri dacã pleacã de la Cotroceni”

„Da, am votat acea cerere de demisie. Am votat pentru cã un presedinte trebuie sã aibã si onoare si atât timp cât timp cât este implicat în acest scandal, demisia ar fi gestul pe care ar trebui sã-l facã, sã dea Domnia sa un exemplu. Personal, nu cred cã-si va da demisia, probabil cã plecarea dânsului de la Cotroceni implicã multe riscuri” – Doina Silistru, senator PSD de Vaslui

„Motivele noastre sunt cunoscute de toti românii”

„Am votat, ca toti colegii mei de partid <<pentru>>, la declaratia privind cererea demisiei de onoare a presedintelui Bãsescu. Vreau sã mai spun doar cã nu ne-am lãsat provocati de ceea ce a spus domnul Ludovic Orban, desi, probabil, asta s-ar fi dorit. Motivele noastre, expuse de doamna senator Firea, pentru care am votat în favoarea aceastei demisii de onoare sunt, de altfel, atât de bine cunoscute de toti românii”, a declarat deputatul de Husi, Toader Dima (PSD).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.