spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Subiectele limba romana la examenul de capacitate 2014 (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

Startul Evaluãrii Nationale s-a dat ieri cu proba scrisã la Limba si literatura românã. În judetul Vaslui nu s-au înregistrat cazuri de fraudã, în schimb, au lipsit destul de multi elevi, nu mai putin de 146. Desi subiectele nu au fost pe placul tuturor copiilor, acestia au afirmat cã nu au fost foarte dificile si cã puteau fi rezolvate cu usurintã fiind nevoie doar de putinã atentie.

În judetul Vaslui s-au înscris la prima probã a Evaluãrii Nationale 4208 elevi care au absolvit clasa a VIII-a. Nu s-au prezentat însã toti. Din diferite motive, 90 de elevi au lipsit. Cei 4118 copii prezenti au fost repartizati în 113 centre. Nu s-au înregistrat cazuri de fraudã sau alte evenimente neplãcute. De asemenea, subiectele nu au prezentat un grad ridicat de dificultate. “Au fost subiecte seriose, cu grad de dificultate mediu.Pentru a le putea rezolva pe toate, elevii fost nevoiti sã strãbatã toatã materia.”, a declarat Adina Cernoschi, prof. de Limba românã. Primul subiect a fost unul liric, poezia “Rânduri pentru Anul Nou” de Ion Minulescu. Al doilea subiect a fost comentarea unui articol de ziar – “Empatia, o abilitate dobânditã prin lecturã” de jurnalista Corina Zorzor, publicat pe adevãrul.ro. Rãmâneti pe site-ul nostru pentru a vedea în curând rezolvarea subiectelor de la limba românã, rezolvare ce va fi fãcutã de un profesor de limba românã.

Ce spun elevii:

Diana Atudorei

“Subiectele au fost putin dificile, însã cu atentie puteau fi rezolvate toate. Subiectul I punctul B mi-a pus mai multe probleme, dar sunt încrezãtoare cã voi lua cel putin un 8.”, a declarat Iulia Diana Atudorei.

Palade ALexandru

“N-am avut nici un fel de problemã. Subiectele mi s-au pãrut accesibile având un grad de dificulate mediu. Sper sã iau cel putin un 8, depinde cum mã vor puncta profesorii la punctul B al primului subiect. Acolo am cele mai mari emotii.” a afirmat Palade Alexandru.

Carlescu Robert

″Subiectele nu au fost foarte grele, pentru cei care au învãtat au fost chiar usoare. Sper la cel putin la o notã de 9” a spus Cârlescu Robert.

.


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.