spot_img
17 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

Actritã americanã – “România are o mare problemã: gazele de sist”

- Advertisement -

Actrita americanã Debra Winger, aflatã la Cluj, la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), a declarat cã România are o problemã serioasã cu exploatarea gazelor de sist. Debra Winger, cãreia i-a fost înmanat la TIFF premiul pentru întreaga carierã, a sustinut o conferintã de presã în care i-a fost cerutã pãrerea si despre problema gazelor de sist. “Aveti o problemã serioasã aici, în România, cu gazele de sist. Singura (tarã) care a interzis exploatarea în aceastã zonã este Bulgaria. Trebuie sã ne amintim faptul cã gazul natural este o sintagmã foarte bunã pentru vânzare, pentru brand, dar de fapt este combustibil fosil”, a declarat actrita americanã. Debra Winger a mentionat cã “nu ne mai putem juca cu combustibilii fosili”, care au un rol important în aparitia schimbãrilor climatice.

“În anii ’50- ’60 aceste straturi se aflau foarte sus sub scoarta pãmânteascã, iar acum este sub straturi stâncoase si acestea sunt strãpunse si se folosesc chimicale sã aducã gazul. Nu cred cã trebuie sã va spun cât de usor se pot otrãvi apele prin acest procedeu”, a afirmat Debra Winger. Actrita americanã a fost consultant pentru documentarul “Gasland”, axat pe activitatea firmelor care au participat la extragerea gazelor naturale de pe teritoriul a 34 de state americane. Reprezentantii acestor firme sustineau cã gazele de pe teritoriul SUA sunt mult mai ieftine comparativ cu cele din import si au început extragerea masivã de pe proprietãtile oamenilor. Chimicalele folosite au poluat apele din aceste zone.
Debra Winger, nãscutã în 1955 într-o familie de evrei din Cleveland, Ohio, a avut patru nominalizãri la premiile Golden Globe, a câstigat douã premii BAFTA, un premiu Emmy si premiul Societãtii Nationale a Criticilor de Film pentru Cea mai bunã actritã în pelicula “Terms of Endearment”. Debra Winger a câstigat si premiul pentru Cea mai bunã actritã cu filmul “A Dangerous Woman”, în cadrul Festivalului International de Film de la Tokio. A avut si o nominalizare la premiile Oscar cu documentarul “Gasland”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.