spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Ce AVERE FABULOASĂ are sub SECHESTRU miliardarul Ioan Niculae. Dacă instanţa decide că e VINOVAT, statul îi vinde toate aceste BUNURI

- Advertisement -

„Regele gazului subvenționat” are sub sechestru toate bunurile declarate la Fisc. În cazul în care va fi găsit vinovat pentru complot și subminarea economiei, averea va fi vândută pentru a recupera prejudiciul. Miliardarul Ioan Niculae (59 de ani), cel care controlează grupul de firme Interagro, are de aproape doi ani de zile întreaga avere pusă sub sechestru asigurător. El este acuzat de procurorii DIICOT de complot și subminarea economiei naționale, în dosarul Romgaz. Complicii săi, potrivit anchetatorilor, sunt foştii miniştri ai Economiei, Adriean Videanu (51 de ani) şi Varujan Vosganian (55 de ani). Prejudiciul în acest caz este evaluat la 136 de milioane de dolari.

Varujan Vosganian a scăpat de ancheta procurorilor DIICOT, deoarece colegii din Senat au respins solicitarea de ridicare a imunităţii. Adriean Videanu are şi el întreaga avere pusă sub sechestru asigurător. Jurnaliștii de la „Top 300 Capital” estimau că Ioan Niculae este cel mai bogat român, cu o avere de 1,7 miliarde de euro.

Averea imobiliară

„Evenimentul zilei” dezvăluie averea fabuloasă pusă sub sechestru asigurător de procurorii DIICOT: vile, apartamente, banii din conturi și acțiuni la zeci de firme. Trei maşini de lux 4×4 au fost lăsate în custodie miliardarului: două Jeep Wrangler şi un Ford Lariat. Fiecare dintre maşini valorează peste 50.000 de euro. O casă superbă într-o zonă rezidenţială, cu o suprafaţă construită de 1.859 de metri pătraţi şi un apartament pe Bulevardul Unirii. Tot în București au mai fost sechestrate nouă terenuri în zone centrale. De asemenea, au fost blocaţi banii din conturile deschise pe numele lui Ioan Niculae, la cinci bănci comerciale.

Miniştri, secretari de stat şi directori din Ministerul Economiei ascultau de ordinele magnatului Ioan Niculae. Procurorii au stabilit că afaceristul comanda ordine ministeriale prin care primea gaz la preț preferențial și cu încălcarea legislației. Foştii miniştri Vosganian şi Videanu „l-au sprijinit necondiţionat şi în mod activ” pe acesta, potrivit DIICOT.

„Șeful” de la Economie

Influenţa lui Ioan Niculae asupra politicienilor a fost făcută publică încă din 2012, atunci când a fost trimis în judecată pentru sponsorizarea ilegală a campaniei electorale pentru prezidenţiale a lui Mircea Geoană (PSD). În discuţiile cu baronulPSD de Brăila, Gheorghe Bunea– Stancu, Ioan Niculae decidea ce şefi să fie puşi în ministerul Economiei. „La Ministerul Economiei… dacă nu ai Ministerul Economiei, nu poți să… Transgaz, Romgaz… și trebuie mulți rași de acolo, dă-i afară”, explica acesta.

Ioan Niculae este un fost ofiţer de Securitate. Într-un interviu din 2011, el spunea că legumicultura i-a marcat viaţa. „Aveam un ARO cu care, în toate concediile, îi ajutam pe ai mei. Luam roșii, pepeni, ardei, castraveți de la Buturegeni, Giurgiu, unde m-am născut, și le duceam la piață”, explica acesta. În prezent, Ioan Niculae controlează aproape 50.000 de hectare de teren arabil, sute de hectare de livezi şi viţă-de-vie, are ferme de vaci, capacitate în silozuri pentru 750.000 de tone, moară, brutărie, două fabrici de ulei și una care produce bioetanol și furaje.

Cititi: http://www.evz.ro/ce-avere-fabuloasa-are-sechestrata-miliardarul-ioan-niculae-.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.