spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
26-dec.-2024

Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu”, partener european în cadrul reuniunii proiectului Grundtvig (foto)

- Advertisement -

SCOALÃ EUROPEANÃ În perioada 27 – 31 mai, Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” din Zorleni a fost gazda celei de a treia reuniuni din cadrul proiectului Grundtvig, parteneriate pentru învãtare – „Career Assistance & Spirit of Enterprise”. A fost prima activitate de cooperare europeanã dupã obtinerea de cãtre Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” a certificatului si titlului de Scoalã Europeanã, pentru a treia oarã consecutiv, a declarat directorul colegiului tehnic, prof. Liviu Gîndu. Obiectivul principal al proiectului este consilierea si orientarea în carierã a tinerilor adulti pentru a facilita tranzitia de la scoalã, loc de muncã inadecvat si somaj, la angajare în concordantã cu asteptãrile si aptitudinile lor.

Proiectul celor de la Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” din Zorleni îsi propune dezvoltarea unui mediu colaborativ european în vederea pregãtirii tinerilor adulti pentru un start bun în integrarea socioprofesionalã în contextul cresterii mobilitãtii educationale si profesionale la nivel european si mondial. Pânã în acest moment, tinerii din grupul tintã au participat la diferite activitãti de consiliere în carierã si antreprenoriat; de exemplu: Autocunoasterea – primul pas în carierã, Consiliere individualã, Tehnici de cãutare a locurilor de muncã, Acesta sunt eu! Cunoaste-mã în lumea virtualã!, Start-Up în afaceri pentru potentialii întreprinzãtori. La reuniunea de proiect au participat 15 reprezentanti ai organizatiilor partenere din Spania, Austria, Italia, Portugalia si Turcia, membri ai echipei de proiect si ai grupului tintã din scoala din Zorleni. Programul reuniunii a cuprins prezentarea scolii si a sistemului educational românesc, analiza stadiului implementãrii proiectului în organizatiile partenere, activitãti demonstrative, dezbateri privind strategiile abordate în cadrul temei „Interviul de angajare”, schimb de experientã si diseminare exemple de bune practici cu implicarea colaboratorului „Fundatia Corona” din Iasi, prezentarea studiului privind nevoile de formare, realizat în urma aplicãrii chestionarului comun în organizatiile partenere, lucrul la raportul intermediar si activitãti culturale. De asemenea, s-a lucrat în echipe multiculturale la produsul final, Ghid de consiliere în carierã.

Seri interculturale, cu dans, muzicã si mâncãruri traditionale

Partenerii strãini au apreciat cã a fost o reuniune de proiect reusitã, foarte bine organizatã, în care s-au îmbinat eficienta si buna dispozitie, creând o atmosferã plãcutã si prietenoasã. „Reusita se datoreazã întregii echipe de proiect, fiecare implicându-se cu plãcere si responsabilitate în pregãtirea acestei reuniuni de proiect. Aceastã satisfactie ne uneste mai mult echipa si ne motiveazã pentru activitãtile viitoare. Urmãtoarea reuniune de proiect va avea loc în luna iulie, la Klaipeda în Lituania.” a declarat prof. Aurora Hulutã, coordonatorul proiectului. Proiectul se deruleazã în perioada 1 august 2013 – 31 iulie 2015 si este finantat de Comisia Europeanã prin Lifelong Learning Programme. Acest material reflectã numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabilã pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.

(Material realizat în colaborare cu coordonatorul proiectului, prof. Aurora Hulutã, din cadrul Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” Zorleni)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.