spot_img
spot_img
0.8 C
Vaslui
14-ian.-2025

Cabanele de vânãtoare – loc de petrecere a timpului liber

- Advertisement -

Vasluienii si nu numai, doritori sã petreacã vacantele sau week-end-urile în sânul naturii, pot acum face acest lucru chiar la noi în judet, cabanele de vânãtoare ale Directiei Silvice Vaslui fãcând, de ani buni, parte din circuitul turistic. În aceste locatii, situate în mijlocul pãdurii si beneficiind de peisaje mirifice, vasluienii îsi pot petrece inclusiv sãrbãtorile importante, zile de nastere, onomastici, botezuri si chiar nunti, având la dispozitie toate facilitãtile necesare. În plus, pe lângã traseele turistice pe care le au la îndemânã, vizitatorii pot organiza partide de pescuit sau vânãtoare.

Din anul 2007, cele patru cabane de vânãtoare, care au fost reabilitate si mobilate special în acest sens, fac parte din circuitul turistic national, oricine putând, în urma unei cereri fãcute la conducerea Directiei Silvice Vaslui, sã se bucure de capacitãtile de cazare si frumusetea locurilor de la Oprisita, Gâdeasa, Valea Teiului sau Siscani. Amplasate într-un mediu mirific, în mijlocul sau la marginea pãdurilor, pe lângã frumusetea naturalã a locurilor, si posibilitãtile de cazare la standarde foarte bune, cele patru locatii puse la dispozitie de Directia Silvicã Vaslui, pot oferi cel mai frumos cadru de petrecere a sãrbãtorilor importante, nu doar religioase, cu ocazia Crãciunului sau a Anului Nou, dar si pentru organizarea de petreceri cu ocazia onomasticilor, zilelor de nastere, fiind proprice inclusiv pentru botezuri sau nunti. Oricare dintre cabanele de la Oprisita, Gâdeasa, Valea Teiului sau Siscani pot fi folosite pentru organizarea de conferinte ori cursuri de cãtre firmele interesate. Amatorii de drumetii în sânul naturii, ori de vãnãtoare sau pescuit, pot închiria camere sau întreaga cabanã pentru perioade mai surte sau mai lungi de timp, putându-se bucura de tot confortul, cazarea, bucãtãria, apa caldã sau televizorul fiind doar unele dintre facilitãtile oferite. În plus, pentru cei care doresc sã ia masa în sânul naturii, sau sã facã grãtare, pot face acest lucru, cabanele Directiei Silvice având facilitãti în acest sens. “Deja, aceste cabane sunt înscrise în circuitul turistic national, colaborând, din anul 2007, cu mai multe agentii de turism, cu rezultate destul de bune. Dorim acum sã promovãm în special pe plan judetean aceste facilitãti de cazare si petrecere a timpului liber, vasluienii trebuie sã stie cã pot avea parte de locuri de cazare sau pentru diverse aniversãri în sânul naturii chiar la noi în judet, la niste preturi foarte rezonabile”, a declarat Cãtãlin Idriceanu, directorul Directiei Silvice Vaslui. Rezervãrile la oricare dintre locatii se pot face printr-o cerere la sediul Directiei Silvice Vaslui, sau pe fax 0235.361437, relatii sau rezervãri la telefon 0730.652.312, inginer Vasile Anchidin.

Cabana de vânãtoare Oprisita – un rai în sânul naturii

Cabana de vânãtoare de la Oprisita, comuna Poienesti, este la doar câtiva kilometri de municipiul Vaslui. Construitã la începutul anilor 1970, se spune cã era destinatã fostului dictator Nicolae Ceausescu, care însã nu a venit nicioatã în zonã, fiind preferatã de membrii fostei nomenclaturi pentru petreceri. La doar 4 km de una dintre cele mai frumoase mãnãstiri din judet, cabana de la Oprisita poate fi un punct de plecare si pentru alte itinerare turistice, în afara drumetiilor prin pãdura de fag care înconjoarã locatia, este usor de ajuns si la mãnãstirile Mãlinesti sau Vladia. Ca la orice altã cabanã de vânãtoare administratã de Directia Silvicã Vaslui, vizitatorii pot participa la vãnãtoare, dar si la pescuit, în lacul de la Gâdeasa, cabanã aflatã la doar doi kilometri depãrtare. Cabana de la Oprisita dispune de de douã camere single, una dublã si douã apartamente, toate cu dusuri cu apã caldã separate. La aceasta se adaugã douã sufragerii, care pot fi folosite atât ca sãli de conferintã, cât si pentru organizarea de evenimente cum ar fi zile onomastice sau de nastere, botezuri sau nunti. Tarifele pentru închirierea de spatii sunt de 100 lei/zi, pentru camerele simple sau duble, 150 lei/zi, în cazul apartamentului, 100 lei pentru folosirea bucãtãriei, 300 lei, pentru sufrageriile care pot fi folosite si ca salã de conferintã, sau, în cazul închirierii ntregii cabane de vânãtoare, pretul este de 1000 lei / zi, negociabil în functie de numãrul de zile sau perioadã.

Cabana de vânãtoare de la Gâdeasa: loc de petrecere a timpului liber

Una dintre cele mai frumoase cabane care poate gãzdui pe amatorii de vânãtoare, pescuit sau drumetii, cabana de la Gâdeasa a fost finalizatã la începutul anilor ’90, ulterior fiind modernizatã. Situatã în apropiere de municipiul Vaslui, la 2 km de cabana de la Oprisita, si la doar unul de satul Floresti, unde este si mãnãstirea cu acelasi nume, cabana de vânãtoare de la Gâdeasa este ridicatã chiar pe malul lacului cu acelasi nume, cu o suprafatã de 2 ha, si unde amatorii de pescuit pot prinde capturi impresionante de crap, caras, sau rãpitor. În plus, si amatorii de vânãtoare pot, în sezon, avea parte de capturi impresionante de iepuri, ciute sau mistreti. În plus, amatorii de drumetii prin naturã pot admira pãdurea de fag în mijlocul cãreia se aflã locatia. Cabana dispune de douã camere cu douã paturi, una cu patru paturi, sufragerie si bucãtãrie, dar si spatiu de mese exterior acoperit si amenajat, inclusiv de apã caldã si televizor. Tarifele sunt atractive, respectiv 10lei/zi camera, sau 400 lei, întreaga cabanã / zi.

Cabana Valea Teiului, minunea de la portile Husilor

La doar patru kilometri de intrarea în municipiul Husi, respectiv la doar 1 km de drumul european, în mijlocul unei magnifice pãduri seculare, se aflã amplasatã cabana de vânãtoare de la Valea Teiului. În afarã de obiectivele turistice usor de atins, atât cele din muncipiul Husi sau de la Ghermãnesti, comuna Drânceni, amatorii pot face si sport, la aceastã cabanã fiind amenajate terenuri de tenis si baschet. În plus, cabana dispune, pe lângã cele cinci camere, si de facilitãtile normale, apã caldã, televizor sau internet. Renovatã în anul 2001, posibilitãtile de cazare sunt excelente, iar tarifele sunt mai mult decât accesibile, la pretul de 80 lei/camerã pe zi sau 650 lei/zi întreaga cabanã.

Cabana de vânãtoare de la Siscani, comuna Hoceni: un vechi conac la marginea pãdurii.

Pentru cei care doresc sã petreacã o perioadã mai lungã sau mai scurtã de timp în mediu rustic, într-un vechi conac boieresc transformat în cabanã de vânãtoare, le recomandãm locatia de la Siscani, comuna Hoceni. Amplasatã în mijlocul judetului, la distantã aproape egalã de circa 20 Km de Husi, Vaslui, Murgeni sau Bârlad, în apropierea drumului judetean Cretesti – Murgeni, chiar la marginea pãdurii seculare, cabana de la Siscani este cea mai veche dintre cabanele din zestrea Directiei Silvice Vaslui. Atât vãnãtorii, cât si pescarii amatori profesionisti pot beneficia de partide de vânãtoare sau pescuit, ultimii la lacul de la Rãgoaza – Oteleni. Construitã pe douã nivele, cabana de la Siscani are nu mai putin de 7 camere si o sufragerie încãpãtoare, care poate gãzdui evenimente ca onomastici, zile de nastere, botezuri sau nunti, la care se adaugã locul special amenajat din exterior, destinat grãtarelor sau meselor în aer liber. Tariful perceput pentru închirierea camerelor este de doar 40 lei/camerã/zi, cel pentru sufragerie de 200 lei/zi, sau pentru închirierea întregii cabane fiind de 480 lei/zi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.