Orisan a spus că în ţara noastră se face justiţie televizată
Preşedintele Consilului Judeţean a declarat că şefii din administraţia locală nu sunt un pericol social ca să fie reţinuţi u pesedistul susţine că infracţiunea de abuz în serviciu ar fi o „acuzaţie stalinistă”, care nu se regăseşte “în ţările cu o democraţie consolidată” u baronii PSD au început să tremure după ce mulţi s-au ales cu dosare, iar Radu Mazăre a fost ridicat cu mascaţii ieri
Valul de anchete şi reţineri în randul liderilor locali ai PSD îi îngrijorează pe şefii partidului aflat la putere. Ultimul pe listă este primarul Constanţei, Radu Mazăre, care a fost ridicat ieri cu mascaţii de către DNA, de la un local public din Bucureşti. Marian Oprişan, care a intrat încă din anul 2005 în vizorul DNA, spune că preşedinţii consiliilor judeţene şi primarii ar trebui cercetaţi în stare de libertate, pentru că nu reprezintă un pericol social. Cat despre el, preşedintele Consiliului Judeţean a spus că nu are nicio emoţie. “Eu nu am niciun fel de emoţie. Povestea este una singură, păcat este de acest circ mediatic, pe de o parte, pe de altă parte vreau să vă spun că eu cred că arestarea preventivă în Romania ar trebui să fie văzută în alt mod. Preşedinţii consiliilor judeţene, primarii, edilii nu sunt pericol social, nu sunt oameni care să pună probleme de acest gen cu comunităţile lor sau în Romania, fapt pentru care eu cred că prezumţia de nevinovăţie prevăzută de Constiţia Romaniei şi situaţia pe care eu am ridicat-o de facto să pună lucrurile în aşa manieră încat ei să fie cercetaţi în libertate”, a spus Marian Oprişan, care reia aceeaşi temă pentru a doua oară în ultimele luni. Social – democratul a spus că în ţara noastră se face justiţie televizată şi a susţinut că abuzul în serviciu nu ar trebui incriminat de legea penală. “Abuzul în serviciu nu există în nicio legislaţie a ţărilor civilizate, cu democraţii consolidate, abuzul în serviciu este o infracţiune de tip sovietic inspirată de Codul penal al fostei Uniuni Sovietice. În comunism, cand comuniştii voiau să execute un adversar sau un duşman al poporului în acest mod, dacă nu-l găseau cu delapidare sau alte infracţiuni, invocau abuzul în serviciu”, a declarat Marian Oprişan. Acesta este şi el acuzat, printre altele, de abuz în serviciu în dosarul “Căprioara”, însă pană acum nu i s-a întamplat nimic, deşi DNA l-a trimis în judecată de opt ani. Întrebat de reporteri cine este azi în rolul comuniştilor, preşedintele CJ Vrancea a spus că aceia „care se înscriu în Partidul Mişcarea Populară nu păţesc nimic”.
Ponta: Vorbeam şi cu Marian Oprişan, nu ne pot împuşca pe toţi
Conducerea PSD a sărit în apărarea baronilor partidului, după ce DNA a început curăţenia de primăvară în randurile lor. În presa centrală au apărut informaţii că Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, ar fi făcut trafic de influienţă chiar din biroul premierului Victor Ponta. Abia ce s-au stins ecourile acestei ştiri că Radu Mazăre, primarul din Constanţa, a fost săltat cu mascaţii dintr-un resturant şi dus la DNA. “Eu vă zic doar că ştiţi că trebuia să vă aşteptaţi la aşa ceva pentru că dumneavoastră sunteţi votaţi, pentru că dumneavoastră aveţi încrederea cetăţenilor, pentru că nu puteţi fi bătuţi la vot altfel şi atunci evident că un aparat care vă invidiază şi un aparat care vă detestă va lucra împotriva dumneavoastră. Însă vreau să ştiţi că vă puteţi baza pe Guvern, pe mine personal, că eu mă voi mandri întotdeauna cu toţi aleşii locali ai partidului meu şi ai tuturor partidelor, toţi cei care sunt aleşi de cetăţeni. Vorbeam cu Marian Oprişan, nici în 1989 nu a putut să ne împuşte pe toţi. Eu aveam atunci 17 ani, am ieşit atunci pe stradă, ca mulţi dintre dumneavoastră (Marian Oprişan călătorea atunci cu trenul – n.r.), dar cred că nici în 2014 nu se poate întampla acest lucru”, a declarat Victor Ponta, în apărarea penalilor din partid. Pesediştii pun acest asalt pe apropierea alegerilor pentru Parlamentul European, scopul fiind ca PSD să piardă scrutinul. Marian Oprişan a mai declarat în acest context la un post central de televiziune că sunt divulgate informaţii din dosare şi că ar trebui să se siseze Consiliul Superior al Magistraturii. (M. BOICU)
Oprişan: primarii şi şefii de CJ trebuie cercetaţi în stare de libertate
Valul de anchete şi reţineri în randul liderilor locali ai PSD îi îngrijorează pe şefii partidului aflat la putere.
Ultimul pe listă este primarul Constanţei, Radu Mazăre. Marian Oprişan, care a intrat încă din anul 2005 în vizorul DNA, spune că preşedinţii consiliilor judeţene şi primarii ar trebui cercetaţi în stare de libertate, pentru că nu reprezintă un pericol social. Cat despre el, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a spus că nu are nicio emoţie. “Eu nu am niciun fel de emoţie, povestea este una singură, păcat este de acest circ mediatic, pe de o parte, pe de altă partea vreau să vă spun că eu cred că arestarea preventivă în Romania ar trebui să fie văzută în alt mod. Preşedinţii consiliilor judeţeni, primarii, edilii nu sunt pericol social, nu sunt oameni care să pună probleme de acest gen cu comunităţile lor sau în Romania, fapt pentru care eu cred că prezumţia de nevinovăţie prevăzută de Constiţia Romaniei şi situaţia pe care eu am ridicat-o de facto să pună lucrurile în aşa manieră încat ei să fie cercetaţi în libertate”, a spus Marian Oprişan. Social – democratul a spus că în ţara noastră se face justiţie televizată şi a susţinut că abuzul în serviciu nu ar trebui incriminat de legea penală. “Abuzul în serviciu nu există în nicio legislaţie a ţărilor civilizate, cu democraţii consolidate, abuzul în serviciu este o infracţiune de tip sovietic inspirată de Codul penal al fostei Uniuni Sovietice. În comunism, cand comuniştii voiau să execute un adversar sau un duşman al poporului în acest mod, dacă nu-l găseau cu delapidare sau alte infracţiuni, invocau abuzul în serviciu”, a declarat Marian Oprişan. Acesta este şi el acuzat, printre altele de abuz în serviciu, însă pană acum nu i s-a întamplat nimic. Întrebat de reporteri cine este azi în rolul comuniştilor, preşedintele CJ Vrancea a spus că aceia care se înscriu în Partidul Mişcarea Populară nu păţesc nimic. (M. B.)