* Neatenţia şi iresponsabilitatea unora dintre gălăţeni pun în pericol nu doar viaţa şi bunurile lor, ci şi pe cele ale vecinilor
Nu puţini dintre locuitorii judeţului aleg primăvara să-şi cureţe grădinile şi curţile prin arderea resturilor adunate peste iarnă. Pompierii atrag însă atenţia că acest lucru trebuie făcut cu mare grijă şi doar după ce s-au luat toate măsurile de prevedere. “Furajele, paiele şi alte materiale combustibile trebuie depozitate, după posibilităţi, cât mai departe de casă. Este interzisă folosirea focului deschis sau a mijloacelor de iluminat cu flacără în apropierea furajelor şi a altor materiale care pot lua foc cu uşurinţă. În curţi, focurile trebuie făcute la o distanţă mai mare de zece metri de depozitele de furaje, paie şi alte materiale, şi doar dacă nu bate vântul”, a explicat Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.
Animale moarte la Tecuci
Un incendiu izbucnit într-o gospodărie din Tecuci, vineri după – amiază, a dus la distrugerea unui grajd de 35 de metri pătraţi. Zece purcei, fiecare cântărind în jur de 40 de kilograme, au ars de vii în focul scăpat de sub control. Potrivit ISU Galaţi, focul a pornit de la o ţigară lăsată aprinsă într-un loc nepotrvit.
Tone de nutreţ, transformate în cenuşă
Tot vineri după – amiază, în satul Slivna din comuna Bereşti – Meria, folosirea în condiţii necorespunzătoare a focului deschis într-o gospodărie a dus la izbucnirea unui incendiu în care s-au făcut scrum peste 1.000 de baloturi de nutreţ şi peste o tonă de coceni. Potrivit sursei citate, nimeni nu a fost rănit în acest incident.
Două grajduri distruse
Un adăpost de animale acoperit cu fân din comuna Iveşti a ars în totalitate vineri dimineaţă din cauza unui foc deschis făcut necorespunzător. Adăpostul avea o suprafaţă de 30 de metri pătraţi. În acelaşi incediu au ars şi şase metri cubi de lemne, aflate în apropierea grajdului. Un alt grajd şi o căpiţă de fân au ars aproape concomitent în satul Moscu din Târgu Bujor.