spot_img
26.8 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Focuri de armă, un ucrainean a fost rănit de ruşi. Forţele controlate de Moscova au preluat controlul unei baze militare, încă una a fost atacată.

- Advertisement -

Vezi reacţia Washingtonului

A doua bază militară ucraineană din Crimeea a fost atacată de membri ai unor miliţii proruse. Membri ai unor miliţii proruse au ocupat, sâmbătă, cu blindate şi arme automate, încă o bază din Crimeea, în apropiere de Sevastopol, trăgând focuri de avertisment.

UPDATE. Casa Albă a reacţionat în urma noilor acţiuni ale forţelor ruseşti, solicitând Moscovei să iniţieze un dialog cu Kievul cât mai curând.

„După cum am mai spus,  armata rusă este direct responsabilă pentru victimele rezultate în urma conflictelor dintre forţele sale, fie că este vorba de trupe regulate în uniformă, fie cele fără însemne, şi militarii ucraineni”, a declarat Laura Lucas Magnuson, purtător de cuvânt al National Security Council.

UPDATE. A doua bază militară ucraineană din Crimeea, atacată sâmbătă de membri ai unor miliţii proruse

Vehicule blindate au pătruns într-o unitate militară din Belbek. Militanţi proruşi au tras focuri de armă în aer pentru a-i soma pe militarii ucraineni să părăsească baza, potrivit Mediafax.

Conform BBC News, cel puțin o persoană a fost rănită în urma atacurilor de la Belbek.

O altă bază militară ucrainiană situată în vestul peninsulei a fost atacată, aproximativ 200 de combatanţi înarmaţi intrând în baza aeriană de la Novofedorivka.

Militanţii proruşi au somat militarii ucraineni să părăsească unitatea, arborând drapelul Rusiei, în locul celui ucrainean. La ocuparea bazei militare au asistat şi militari ruşi.

În replică, militarii ucraineni s-au baricadat în clădirile unităţii şi au lansat grenade lacrimogene.

Un ofiţer al armatei ruse a intrat în clădire pentru a negocia cu militarii ucraineni.

Marina rusă a preluat controlul asupra singurului submarin ucrainean militar staţionat la Sevastopol. Soldaţii ruşi au arborat steagul marinei ruse şi au desprins însemnele Ucrainei de pe carena navei.

„Trupele rusești de la aerodromul nostru ne-au dat o oră pentru a ne preda sau vor începe asaltul. Nu plecăm nicăieri, haideți să vedem despre ce asalt e vorba”, a spus Oleg Podovalov.

Potrivit Reuters, preluat de Agerpres, baza, care arborează steagul ucrainean, este una dintre puținele baze militare din Crimeea în continuare controlate de Ucraina după anexarea peninsulei la Rusia.

Ultimatumul trebuia să expire la ora 12:30 GMT.

Citiţi mai mult: Focuri de armă, un ucrainean a fost rănit de ruşi. Forţele controlate de Moscova au preluat controlul unei baze militare, încă una a fost atacată. Vezi reacţia Washingtonului – Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/criza-din-crimeea-trupele-rusesti-au-inconjurat-o-baza-aeriana-si-au-dat-un-ultimatum-for-1088268.html#ixzz2wlpu68DQ
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.