spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Proprietarul câinilor care au desfigurat un copil, cercetat penal

- Advertisement -

CERCETAT… Proprietarul câinilor care la sfârsitul sãptãmânii trecute au sfâsiat un copil în vârstã de 9 ani din localitatea Chersãcosu, este cercetat penal. Potrivit politistilor, bãrbatului i s-a întocmit dosar penal din cauzã cã acesta si-a lãsat câinii nesupravegheati. În prezent, bãiatul se aflã în stare stabilã, fiind în continuare internat la spital, acolo unde urmeazã un tratament antirabic.

Politistii au întocmit dosar penal proprietarului celor doi câini care sâmbãta trecutã au desfigurat un copil de 9 ani, acesta fiind anchetat pentru cã nu a luat toate mãsurile pentru ca animalele sã fie închise. Este vorba despre Ion Albu, proprietarul unei stâni de la marginea localitãtii Chersãcosu, care se face responsabil pentru atacul câinilor sãi asupra bãietelului. „În urma efectuãrii cercetãrilor, politistii Sectiei 4 Ruralã Husi au identificat proprietarul celor doi câini care l-au atacat pe copil. În prezent, se fac cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii prevãzute în OUG 55/2002 privind regimul de detinere al câinilor periculosi sau agresivi, în articolul 12, aliniatul 1, stipulându-se faptul cã neluarea de cãtre proprietarul câinelui sau detinãtorul temporar al acestuia a mãsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacã atacul a avut loc, constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendã” a declarat Mihaela Straub, purtator de cuvânt al Inspectoratului de Politie al judetului Vaslui.

Copilul a fost operat, apoi supus unui tratament antirabic

Copilul familiei Mitropolitu din Chersãcosu se aflã în continuare sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iasi, urmând un tratament antirabic. „Starea copilului este una stabilã, plãgile muscate au fost saturate, evolutia fiind una bunã. Va mai rãmâne sub observatia medicilor întrucât a fost supus unui tratament antirabic”, a declarat Radu Terinte, managerul Spitalului Sfânta Maria din Iasi. Sora cea mare s-a întors ieri de la Iasi, dupã ce a stat douã zile la spital alãturi de frãtiorul ei. „Ieri am venit de la spital si pot spune cã în prezent fratele meu se simte mai bine. Va mai rãmâne câteva zile internat pentru e termina tratamentul antirabic, apoi îI vor da drumul acasã, asa au zis medicii. Chiar dacã se va vindeca, fratele meu va rãmâne cu cicatrici pe tot corpul toatã viata pentru cã muscãturile au fost foarte adânci. Sper sã se facã dreptate, iar cel vinovat sã plãteascã”, a spus Roxana Mitropolitu, sora cea mare a victimei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.