spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Retea de traficanti de tigãri, destructuratã de DIICOT

- Advertisement -

În judetele Vaslui, Brãila, Galati si în municipiul Bucuresti, ieri de dimineatã, procuroriii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati, însotiti de jandarmi si politisti de frontierã au descins în 35 locatii pentru a face perchezitii domiciliare pentru destructurarea unei retele de contrabandã cu tigãri, 38 de persoane primind mandat din partea procurorilor pentru a se prezenta la audieri. Întâmplãtor sau nu, cu doar douã zile în urmã, huseanul Riu Tocu, unul dintre cei mai cunoscuti contrabandisti de tigãri din zonã, tocmai fusese prins cu aproape cinci mii de pachete de tigãri, fiind arestat, pentru a treia oarã, pentru contrabandã.

Ieri dimineata, în jurul orei sase, politisti de frontierã din cadrul Serviciilor Teritoriale ale Politiei de Frontierã Galati, Vaslui si Iasi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati, au declansat o actiune specificã pentru destructurarea unui grup infractional organizat, specializat în sãvârsirea infractiunilor de contrabandã. Au fost efectuate nu mai putin de 35 de perchezitii domiciliare la mai multe locatii de pe raza judetelor Vaslui, Galati, Brãila si municipiul Bucuresti, perchezitii la care au participat politisti de frontierã si efective de jandarmi din cadrul Inspectoratelor de Jandarmi Galati si Brãila. În cursul dupã-amiezei de ieri, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati au audiat un numãr de 38 persoane, audierile continând pânã târziu, ulterior urmând ca fatã de învinuiti sã fie dispuse mãsurile legale dupã finalizarea audierilor. Conform comunicatului d epresã primit, rolul principal în documentarea infractionale a fost realizatã de lucrãtori au Departamentului de Informatii si Protectie Internã – Serviciile de Informatii si Protectie Internã Galati si Brãila. Cercetãrile în cauzã continuã, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontierã Galati, la finalizare urmând a fi luate mãsurile legale ce se impun.

Efect în cascadã dupã arestarea lui Riu Tocu

Coincidentã sau nu, cu doar douã zile înainte de actiunea în fortã a DIICOT Galati începutã cu perchezitii imobiliare în 35 de locatii din patru judete, inclusiv în judetul Vaslui, unul dintre contrabandistii cunoscuti din Husi tocmai ce fusese retinut având asupra sa aproape zece mii de tigarete aduse din Republica Moldova. Riu Tocu mai fusese în douã rânduri condamnat pentru infractiuni de contrabandã cu tigãri, de fiecare datã cu suspendare, ultima datã primind un termen de încercare de conci ani. Dealtfel, Riu Tocu a fost chiar unul dintre personajele principale din celebrul dosar din 2010, instrumentat de DIICOT, în care coordonatorul celor peste 40 de traficanti de tigãri prinsi si dusi la audieri, era un politist de frontierã, Dan Florin Iancu. Dupã arestarea lui Tocu, politistii de frontierã vasluieni au extins cercetãrile, efectuând alte douã perchezitii domiciliare, la persoane la care s-au gãsit la domiciliu alte 4200 de de tigãri netimbrate, cartele SIM din Republica Moldova, si alte bunuri care pot ajuta la evolutia cercetãrilor din dosarul respectiv, conform anchetatorilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.