spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
26-dec.-2024

Este oficial: consilierul Dogaru, hot de gaze!

- Advertisement -

RUSINE! Cel putin unul dintre cei doi arestati în dosarul hotilor de gaz de la Husi, ieseanul Vasile Ciprian Agape, s-a decis sã spunã anchetatorilor tot ce stie: pretul primit, modul de operare, dar mai ales locuintele la care a mãsluit contoarele de gaz. Desi, de aproape un an se tot lucreazã la acest dosar, scandalul este abia la început, de vreme ce, o parte din numele celor care si-au dereglat contoarele a iesit la ivealã! Cea mai mare rusine este însã pentru omul de afaceri Cãtãlin Dogaru, cel care, spre deosebire de ceilalti huseni înstãriti, urmãriti penal pentru furt calificat, mai ocupã si un loc de consilier local, precum si functia de presedinte municipal al unui partid politic (PDL).

Desi s-a dezis public de cafeneaua „Caffé Noire”, iatã, din dosar, rezultã limpede cã afacerea îi este bine cunoscutã, fie si din calitate de asociat. Mai mult decât atât, Dogaru s-a lãcomit la furat gaz si, potrivit datelor detinute de anchetatori, si-a aranjat mãsluirea contoarelor la toate firmele sale, SC Dogma Impex SRL Husi (fabricã de încãltãminte), SC Autobuzul SA (firmã de transport), SC Genser SRL (restaurant), dar si la cafeneaua Caffe Noir, de unde, practic, a „scãpat” în mass-media informatia cã SC Gaz Est Vaslui a început, în martie 2013, vânãtoarea de hoti de gaz, de la Husi. Interesant este cã Dogaru, consilier municipal în cadrul CL Husi, luat la întrebãri de politisti, a gãsit o scuzã halucinantã pentru faptul cã toate contoarele de gaz de la firmele sale sunt mãsluite: „Contoarele sunt în spatiul public”, a spus acesta, accentuând cã astfel orice „binevoitor”, care ar fi vrut ca factrurile sale la gaz sã fie mai mici, ar fi putut opera ilegal.

Oameni cu pretentii , dar care nu se dau în lãturi de la a fura gaz!

Petru Pascal, Gheorghitã Romila, Alexandru Gentimir, Lucian Tofan sunt alte nume cu rezonantã care au intrat în vizorul anchetatorilor, dupã ce contoarele de la locuintele sau firmele lor au fost gãsite dereglate în mod intentionat. 39 de contoare au fost luate, în total, la verificat, iar o mare parte din ele au fost gãsite cu probleme. Dacã ieseanul Agape Ciprian Vasile (39 de ani) a spus aproape totul anchetatorilor, complicele sãu, Mihãitã Popa (40 de ani), s-a sustras cercetãrilor, îndemnând chiar si pe cei care cunosteau afacerea lor, precum martorul Florin Buiceag, sã nege orice acuzatie. Arestarea lui Agape si Popa le va înlesni munca anchetatorilor, care au reusit sã dezlege o mare parte din itele afacerii.

„Justitia ar trebui sã fie la fel de durã si cu beneficiarii de asemenea servicii ilegale”!

De altfel, modificarea fãrã drept, cu scopul de a falsifica întreg consumnul de gaz, începe sã devinã o practicã în întreaga zonã a Moldovei. O spun chiar si cei de la E-On Distributie, care, într-un singur an, au depistat nu mai putin de 1500 de asemenea cazuri. Doar o singurã persoanã însã, complice la furt calificat, a fost condamnatã pentru fapta sa. Poate de aceea, spun reprezentantii institutiei, fenomenul se extinde, în lipsa unor pedepse aspre nu doar pentru cei care opereazã mãsluirile, dar si pentru cei care beneficiazã de pe urma lor. ” Subliniem faptul cã aceste interventii asupra echipamentelor de mãsurã a consumului de gaz în scopul înregistrãrii unui consum mai mic reprezintã furt calificat, infractiune prevãzutã si sanctionatã ca atare de Codul Penal. Anul trecut, în urma sesizãrii institutiilor abilitate ale statului de cãtre compania noastrã, o persoanã a fost condamnatã definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru sãvârsirea infractiunilor de complicitate la furt calificat de gaze naturale în formã continuatã si pentru deteriorarea echipamentelor de mãsurare a consumului de gaze naturale. Recomandãm consumatorilor sã nu accepte „ofertele” venite din partea anumitor persoane si sã nu permitã accesul acestora la instalatiile proprii sau ale distribuitorului licentiat de gaze naturale în vederea efectuãrii unor modificãri de orice naturã, menite a împiedica înregistrarea cantitãtilor reale de gaze naturale consumate. Totodatã, facem apel la spiritul civic al cetãtenilor pentru a sesiza organele de cercetare penalã sau compania noastrã dacã au cunostintã de existenta unor interventii neautorizate la instalatiile de gaze naturale, ce pot duce la pagube materiale si pierderi de vieti omenesti.”, a precizat Corneliu Zait, de la Departament Comunicare Corporatistã E.ON România.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.