spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Studiu: Scleroza multipla poate fi declansata de anumite alimente

- Advertisement -

Scleroza multipla poate fi provocata de o toxina produsa de o bacterie comuna care se gaseste in alimente, potrivit unui nou studiu al cercetatorilor americani, informeaza dailymail.co.uk.

Se crede ca boala inflamatorie a sistemului nervos central este declansata de unul sau de o combinatie de mai multi factori de mediu, dar declansatorii sunt inca necunoscuti.

Potrivit MEDIAFAX, oamenii de stiinta americani au concluzionat, bazandu-se pe unele studii anterioare care sugereaza ca toxina epsilon este produsa de o bacterie comuna, ca aceasta ar putea declansa scleroza multipla.

Scleroza multipla este caracterizata de permeabilitatea hematoencefalica si demielinizare – un proces in care teaca de mielina a neuronilor este afectata.

„Noi oferim dovezi care sprijina abilitatea toxinei epsilon de a provoca permeabilitate si arata ca toxina epsilom ucide celulele cerebrale care produc mielina, oligodendrocite – aceleasi celule care mor in leziunile scelorezei multiple”, a declarat Jennifer Linden, de la Weill Cornell Medical College din New York.

„De asemenea, noi aratam ca toxina epsilon vizeaza si alte tipuri de celule asociate cu inflamatia sclerozei multiple, cum ar fi celulele retiniene si celulele meningeale (celule ale membranelor care inconjoara sistemul nervos central)”, a completat aceasta.

Toxina epsilon este produsa de anumite tulpini de Clostridium perfringens, care este o bacterie formatoare de spori, una dintre cele mai comune cauze ale bolilor alimentare.

Studii anterioare au sugerat ca Clostridium perfringens si, in special, toxina epsilon, ar putea juca un rol important in declansarea sclerozei multiple.

Anul trecut, Jennifer Linden si colegii sai au descoperit Clostridium perfringens, tip B – o tulpina care nu este cunoscuta ca ar infecta oamenii si ar produce toxina epsilon – la o femeie de 21 de ani care s-a confruntat cu un episod acut de scleroza multipla.

Detalii: http://www.9am.ro/stiri/Incredibil/254006/studiu-scleroza-multipla-poate-fi-declansata-de-anumite-alimente.html#ixzz2rs13GZE1
Follow us: @9AM on Twitter9AM.ro on Facebook

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.