spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

ROMÂNIA, sub cod PORTOCALIU de VISCOL. Directorul ANM: Este foarte posibil să emitem COD ROȘU în această după-amiază

- Advertisement -

Deși meteorologii estimau, inițial, că valul de ninsori și viscol nu va fi la fel de puternic ca la sfârșitul săptămânii trecute, directorul ANM a declarat astăzi că este foarte posibil ca, în această după-amiază, să fie emisă din nou o avertizare COD ROȘU de viscol pentru anumite zone din sudul țării.

În cadrul unei discuții avute în această dimineață cu premierul Victor Ponta, directorul ANM a explicat în ce condiții se emite codul roșu.

„Stratul de zăpadă trebuie să fie de cel puţin 50 centimetri, intensitatea căderii zăpezii să fie de peste 10-15 cm/oră, iar viteza vântului să depăşească 80-90 km/oră. Probabilitatea ca, miercuri după-amiază, aceste trei condiţii să fie îndeplinite este foarte mare”, declarat Ion Sandu, după ce reprezentanţii ANM au prezentat prognoza pentru următoarele ore.

Drumuri și porturi închise, trenuri anulate și restricții pe calea ferată

La această oră, circulația rutieră este blocată pe tronsonul București  – Fetești al Autostrăzii Soarelui, pe A3 București – Ploiești și pe două drumuri naționale.

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul poliției Române, din cauza condițiilor meteo au fost închise și porturile Mangalia, Midia, Constanța Nord și Constanța Sud Agigea.

În ceea ce privește traficul feroviar, 177 de trenuri au fost anulate, iar pe opt linii sunt restricţii de circulaţie, potrivit CFR Călători.

Astfel, potrivit situației de la ora 8.00, circulaţia feroviară era restricţionată, din cauza sulurilor de zăpadă, pe relațiile Brăila – Făurei-Buzău, Bucureşti Nord – Urziceni, Goleşti – Chitila, Mărăşeşti – Tecuci-Barbosi, Ploieşti – Râmnicu Sărat-Adjud, Ploieşti Sud-Armăşeşti, Urziceni – Slobozia şi Vereşti – Leorda.

Nu în ultimul rând, cursele aeriene de pe Aeroportul Otopeni înregistrează întârzieri de 30 de minute la decolare, tot din cauza condițiilor meteo.

Cod galben și portocaliu de viscol

Potrivit prognozei meterologice, zona de sud și sud-est a țării se vor afla, până mâine la ora 10.00, sub avertizări COD GALBEN și COD PORTOCALIU de viscol și ninsoare.

„Noi am primit de la meteorologi o prognoză care arată că în urma ninsorii de astăzi şi de la noapte – se va aşeza un strat de zăpadă de 22 de cm. De joi, vor fi minus 14 – minus 15 grade Celsius”, a explicat, pentru EVZ, viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolăescu.

Cazuri revoltătoare provocate de incompetența autorităților

Ca în fiecare an, autoritățile au fost surprinse, din nou, de primul val de ninsori și viscol ce a afectat zona de sud și sud-est a țării weekendul trecut. Reacția întârziată a firmelor responsabile cu deszăpezirea, prefecții care n-au răspuns la telefon timp de trei zile sau pur și simplu lipsa unei coordonări eficiente a echipajelor din teren au făcut ca unii localnici din județele Buzău, Brăila sau Ialomița să treacă prin niște clipe de coșmar.

Citiţi mai mult: Al doilea val de ninsori şi viscol – Vremea > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-afectata-de-al-doilea-val-de-ninsori-si-viscol-vezi-cum-se-circula-in-zona-1079350.html#ixzz2rmSNEIPk
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.