spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

„Prizonieri” în propriile case de trei zile

- Advertisement -

Sunt bătrani care, în ciuda varstei, au pus mana pe lopată şi şi-au făcut drum prin zăpadă singuri, ca să iasă din case

„De trei zile nu am ieşit din casă că nu am putut din cauza zăpezii”, ne spune printre lacrimi o bătrană din satul Mărtineşti u angajaţii Ministerului de Interne s-au mobilizat ieri pentru scoaterea oamenilor de sub nămeţi

Zeci de jandarmi au ajutat ieri la deszăpezirea persoanelor în vârstă din comunele vrâncene Gologanu şi Tătăranu. Mulţi dintre săteni nu ieşiseră din case încă de sâmbătă şi nu mai credeau că-i va ajuta cineva. Localnicii şi-au săpat galerii prin zăpadă ca să ajungă la animale să le hrănească, singura cale de a ajunge în casă fiind trecerea peste gardul locuinţei. „Să mergeţi să filmaţi unde sunt animalele, să vedeţi că am croit un tunel să ajung la ele. Dacă mai dă o zăpadă, gata, suntem blocaţi”, ne-a spus un cetăţean din Mărtineşti. „Suntem bătrani şi bolnavi, nu prea putem să facem treabă. Deocamdată mergem pe sus pană stă vremea”, a spus un altul. „Am fata în Italia, mereu mă sună să mă întrebe daca suntem înzăpeziţi, că băiatul mi-a murit acum caţiva ani. De vreo trei zile nu am ieşit din casă că nu am putut din cauza zăpezii”, ne spune printre lacrimi o bătrană din acelaşi sat Mărtineşti. Comunele Gologanu şi Tătăranu se numără printre localităţile vrâncene unde ninsoarea abundentă şi viscolul au creat mari probleme localnicilor. Timp de 3 zile mulţi săteni, în special oameni în vârstă, care au copiii plecaţi în străinătate sau la oraş, nu au putut ieşi din case. La nivel local nu i-a întrebat nimeni dacă au nevoie de ceva şi nici nu a venit nimeni să-i ajute pană ieri, cand au ajuns jandarmii în sat. „Acţionăm pe raza localităţilor arondate comunei Tătăranu cu un efectiv de 25 de jandarmi în sprijinul populaţiei afectate de căderile abundente de zăpadă. Sperăm ca pană la lăsarea întunericului să sprijinim cat mai multe familii din Mărtineşti”, ne-a spus lt.col. Dorel Iordache, de la Inspectoraul Judeţean de Jandarmi din Vrancea. Efectivele Ministerului de Interne sunt pregătite pentru un nou val de ninsori. Meteorologii au anunţat din nou căderi masive de zăpadă, vânt puternic şi temperaturi scăzute. Judeţul Vrancea intră de miercuri dimineaţă sub incidenţa codului portocaliu. (Aurelian IVAN)

Bătranii, scoşi din zăpadă de Armată

Jandarmii au oferit sprijin mai multor bătrani din Tătăranu

Şi militarii au pus mana pe lopeţi şi i-au ajutat pe cei mai în varstă dintre vranceni să îşi scoată locuinţele din zăpadă. Atat militarii de Brigada 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor”, cat şi militarii de la Brigada 8 LAROM “Alexandru Ioan Cuza” lucrează la salvarea populaţiei din iadul alb. “La solicitarea Prefecturii Vrancea, 75 de militari şi trei mijloace tehnice vor acţiona pentru deszăpezirea locuinţelor persoanelor vârstnice sau a celor cu handicap, a şcolilor, grădiniţelor şi unităţilor medicale din localităţile Năneşti, Vulturu, Măicăneşti şi Ciorăşti, iar 50 de militari cu două mijloace tehnice vor deszăpezi căile de comunicaţii pe direcţiile Focşani – Sihlea – Băleşti şi Focşani – Vânători”, a informat Ministerul Apărării Naţionale. (R. M.)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini din comuna Tătăranu despre cum trăiesc oamenii după căderile masive de zăpadă.

Cititi: http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/102259-video%21%21%21„prizonieri”-în-propriile-case-de-trei-zile.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.