spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

REVOLTĂTOR. Salvatorii din comuna Horea: „Poate că dacă nu ne opreau din căutări, salvam domnişoara”

- Advertisement -

Reacţiile de după accidentul aviatic din Munţii Apuseni, în urma căruia şi-au pierdut viaţa pilotul avionului – Adrian Iovan – şi tânăra Aura Ion, un medic rezident, continuă să curgă. Sătenii care au găsit aeronava prăbuşită regretă că au fost opriţi o oră din căutări.

Primul care a anunțat la 112 că a găsit victimele și epava avionului a fost un pădurar, iar câţiva localnici din comuna Horea au găsit şi ei victimele înaintea autorităţilor, care au reacţionat fără promptitudine în acest caz, stârnind un val de indignare în întreaga ţară.
„Cum am auzit la televizor de avion ne-am strâns în sat şi am pornit căutarea. Am venit până la cam un kilometru de aici. Ne-au oprit! Ne-au sunat şi or zis că la televizor i-or găsit pe toţi teferi şi nevătămaţi şi să nu-i mai căutăm”, a povestit un sătean pentru Ziua de Cluj.

Apoi, după o oră, un sătean a primit un alt apel: „Mai căutaţi, că nu i-or găsit”. „Poate că dacă nu ne opreau din căutări, o puteam salva pe domnişoară. Păcat”, a mai spus un localnic din Horea.

Sătenii au ajuns primii la locul accidentului, iar scena era una de groază.

„Păi ce să văd: oameni disperaţi pe lume. Domnişoara era moartă, copilotul era cu picioarele rupte, l-am îmbrăcat, i-am dat cuşma, şi am luat-o pe domnişoară şi am pus-o pe o pătură. Restul victimelor erau conştiente, dar erau lovite toate bine. Spuneau numai să nu îi lăsăm aici, să îi ducem”, a povestit Argentin Todea, localnicul din Horea ce a ajuns primul la epavă.


Citiţi mai mult: REVOLTĂTOR. Salvatorii din comuna Horea: „Poate că dacă nu ne opreau din căutări, salvam domnişoara” – Din ţară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/accidentul-din-apuseni-salvatorii-din-comuna-horea-poate-ca-daca-nu-ne-opreau-din-cauta-1078583-1.html#ixzz2rJ1GZJXF
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.