spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Senatoarea Steliana Miron susţine că Becali i-a propus să-i preia partidul

- Advertisement -

Senatoarea PP-DD de Suceava, Steliana Miron, a primit o ofertă din partea lui Gigi Becali, de a prelua preşedinţia Partidului Noua Generaţie- Creştin Democrat, la nivel naţional. Steliana Miron ne-a declarat, ieri, că duminică i-a telefonat Becali şi i-a propus preluarea PNG-CD. „Noi suntem foarte buni prieteni, vorbim săptămânal la telefon şi mi-a mai propus şi altă dată acest lucru, dar am considerat că este o glumă. Acum aştept un nou telefon, cu o propunere concretă şi în acest caz detaliile preluării vor fi stabilite de avocaţii noştri”, a declarat Miron.

Întrebată câţi membri mai are în prezent PNG-CD, senatoarea a spus că nu ştie exact, dar crede că „măcar un milion de fani Steaua tot are”.

Partidul Noua Generație-Creștin Democrat (fost Partidul Noua Generație) este un partid politic declarat de dreapta, creștin, naționalist, european, din familia europeană a partidelor populare, creștin-democrate, conservatoare. PNG a fost înființat în 1999 şi condus de fostul țărănist Viorel Lis, care a renunțat la partid în 2000.

Actualul preşedinte al PNG-CD este în închisoare

Conform ro.wikipedia.org, de două ori în istoria sa partidul lui Lis a apelat la metoda anunțului la mica publicitate pentru a căuta candidați la alegerile locale, în 2000 și în 2003. În 2004, președinția partidului a fost preluată de la Ioan Olteanu de George Becali, finanțator al clubului de fotbal Steaua București. Începând din aprilie 2006, formațiunea condusă de George Becali și-a schimbat denumirea în Partidul Noua Generație-Creștin Democrat. Din punct de vedere al rezultatelor electorale, la alegerile legislative din 2004, scorul a fost de 2,4%, iar în 2008  partidul a obținut 2,27% din voturile exprimate pentru membrii Camerei Deputaților și 2,53% din voturile exprimate pentru membrii Senatului. În 2012, Becali a obţinut un mandat de deputat, însă ales pe listele USL.

La această oră, Becali este încarcerat la penitenciarul Poarta Albă. El a primit în 2013 trei condamnări definitive de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale, o sentinţă identică în dosarul „Valiza” şi trei ani cu suspendare în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina. Cu un spor  de pedeapsă de şase luni, Gigi Becali are de executat trei ani şi jumătate de închisoare.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Politic-local/2014-01-21/Senatoarea-Steliana-Miron-sustine-ca-Becali-i-a-propus-sa-i-preia-partidul#ixzz2r6qdfyPU

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.