spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Blocaj major aseară, între Suceava şi Gura Humorului

- Advertisement -

Drumul european 576, care leagă Suceava de Vatra Dornei, a fost blocat aseară, în jurul orei 20.00, după ce un tir a derapat şi s-a pus de-a curmezişul carosabilului în zona Trei Movile – Şcheia. Practic, din momentul în care maşina de mare tonaj a derapat, traficul rutier a fost oprit. Totul s-a întâmplat din cauza faptului că pe carosabil s-a format un strat de polei care a paralizat circulaţia pe artera care leagă Moldova de Ardeal.

Cozile de maşini care s-au format în ambele sensuri erau de câţiva kilometri. Pentru că nu putea ajunge în Suceava, o ambulanţă a făcut cale-întoarsă spre Gura Humorului şi a căutat o rută ocolitoare pentru a duce pacienţii la tratament. Mari probleme au întimpinat şi maşinile de poliţie, care au derapat pe acest drum european, în încercarea de a ajunge la locul blocajului.

Blocajul pe drumul european 576 s-a încheiat în jurul orei 21.30, când tirul care a blocat circulaţia a fost tractat în afara carosabilului. Cozile kilometrice s-au pus în mişcare, iar ciruclaţia a revenit la normal încet-încet.

Scurte blocaje rutiere în dimineaţa zilei de ieri

La începutul zilei de ieri, prima ninsoare căzută nu a creat mari probleme.

Ploaia care a căzut în noaptea de duminică spre luni s-a transformat la primele ore ale dimineţii mai întâi în lapoviţă şi apoi în ninsoare. Cum se întâmplă de obicei în aceste situaţii, carosabilul s-a transformat într-un adevărat patinoar, iar majoritatea maşinilor au devenit veritabile sloiuri de gheaţă.

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu mare dificultate, dar, din fericire, nu s-a ajuns la situaţii critice. Totuşi, nu au lipsit şi blocajele rutiere de scurtă durată, în special în zonele în pantă. Un astfel de caz s-a înregistrat în jurul orei 10.00 la ieşirea din municipiul Suceava spre Ipoteşti, în zona uzinei electrice.

Un tir a început să patineze şi nu a mai putut înainta. A fost ajutat să-şi continue drumul după o așteptare de aproape 60 de minute, perioadă în care circulaţia s-a derulat doar pe un singur sens de mers.

Un blocaj similar s-a înregistrat şi pe şoseaua de centură, la urcarea din zona benzinăriei Luk Oil către centrul localităţii Şcheia. Şi aici circulaţia s-a derulat pe un singur fir timp de câteva zeci de minute, iar cozile care s-au format au creat nemulţumiri în rândul şoferilor.

Potrivit prefectului de Suceava, Florin Sinescu, pe toate drumurile naţionale şi judeţene s-a circulat în condiţii de iarnă, stratul de zăpadă pe carosabil fiind de 0-2 centimetri. Florin Sinescu a mai precizat că pe drumurile naţionale s-a acţionat cu 110 utilaje, iar pe drumurile judeţene au intervenit 50 de utilaje de deszăpezire. Sinescu a adăugat că drumarii suceveni au la dispoziţie stocurile necesare de nisip şi sare pentru a interveni atât pe drumurile naţionale, cât şi pe cele judeţene.

Dacă în cea mai mare parte a judeţului a nins, la Vatra Dornei ploaia care a căzut pe aproape tot parcursul zilei de ieri a topit aproape toată zăpada existentă, iar operatorii de turism se roagă să vină alte ninsori pentru a nu intra în faliment.

Meteorologii anunţă că vremea se va răci destul de serios, temperaturile urmând să coboare până la aproximativ minus 5 grade Celsius, şi nu este exclus să mai apară şi alte ninsori.

de 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-01-21/Blocaj-major-aseara-intre-Suceava-si-Gura-Humorului#ixzz2r1V7aLy5

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.