spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

EVZ: Ponta a încălcat independenţa Justiţiei. PREŞEDINTELE Înaltei Curţi l-a APOSTROFAT dur pe şeful GUVERNULUI

- Advertisement -

Porniţi pe urmele declaraţiilor premierului, cinci magistraţi-inspectori au verifi cat peste 90 de dosare din parchete şi instanţe.Magistratii cer masuri si pentru declaratiile făcute de Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

UPDATE 2. Se reiau discuţiile pe tema raportului Inspecţiei Judiciare. Se pune problema transmiterii unui apel către politicieni pentru a inceta disputele pe seama Justiţiei. Oana Hăineală pune ăn discuţie faptul că chiar Consiliul Judeţean a emis un comunicat de presă prin care a atacat DNA. Se dă chiar citire acestui comunicat. „Ce facem? S-a trecut de la declaratiile unor persoane la cele emise de institutii”, spune procurorul Gabor.

UPDATE 1. În deschiderea şedintei Plenului CSM membrii Consiliului au pus în discuţie suplimentarea ordinii de zi cu solicitările făcute de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la cererea judecătorului Ionuţ Matei, de judecătorul Horaţius Dumbravă pentru a tine cont şi de declaraţiile recente făcute de membri ai Guvernului la adresa Justiţiei, decizându-se ca acestea să fie conexate la raportul întocmit de Inspectia Judiciară. Totodată s-au cerut măsuri şi pentru declaraţiile făcute de Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, acuzatoare la adresa DNA.

Evenimentul zilei vă prezintă, în premieră, concluzia Inspecţiei Judiciare, după ce cinci magistraţi-inspectori au făcut verificări la Instanţa Supremă, DNA, DIICOT şi Parchetul de pe lângă Instanţa Supremă, în urma solicitărilor Secţiilor din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Livia Stanciu: „Să induci ideea că la Înalta Curte dosarele se judecă în raport de culoarea politică a inculpatilor este extrem de grav”

Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, l-a apostrofat dur pe prim-ministrul Victor Ponta pentru declaraţiile denigratoare la adresa magistraţilor care au emis sentinţe în dosarul Năstase, dar şi în alte dosare ale unor politicieni. Livia Stanciu a luat această atitudine la intrarea în sediul CSM, în cursul dimineţii de astăzi, înainte de a participa la sedinţa de plen în care se va discuta raportul Inspecţiei Judiciare a CSM.

„Nu-i este permis premierului României sa facă aprecieri privind actul de justiţie. Să lase judecătorii să-şi facă treaba. Declaraţiile sale duc la decredibilizarea justiţiei. Declaraţiile premierului afectează independenţa justiţiei, inducând în rândul populaţiei un sentiment de neîncredere. Toţi magistraţii sunt nemulţumiţi de această atitudine. Noi am afişat decenţă întotdeauna. Nu am ieşit după fiecare atac al politicienilor. Am crezut că totuşi se vor restrânge aceste atacuri, dar constat că în mod nejustificat acestea se amplifică”, a declarat Livia Stanciu.

„Poate în calitatea sa de președinte al PSD ar fi putut să facă diverse afirmații, dar ca premier al României să induci ideea că la Înalta Curte dosarele se judecă în raport de culoarea politică a inculpatilor este extrem de grav. Să faci afirmații că soluțiile nu se prezintă pe bază de probe, ci pe bază de ingerințe, este de asemenea foarte grav”, a declarat Livia Stanciu.

„Nu-i este permis premierului să facă aprecieri cu privire la persoana unui inculpat. Afirmații de acest gen pot conduce la decredibilizarea justiției, scăderea încrederii populației în actul de justiție. Am crezut că se vor restrânge aceste atacuri, la adresa justiției, dar constat că în mod nejustificat ele se amplifică”, a continuat președintele ÎCCJ.

Autor:  Violeta Fotache
Citiţi mai mult: EXCLUSIV EVZ. Ponta a încălcat independenţa Justiţiei. PREŞEDINTELE Înaltei Curţi l-a APOSTROFAT dur pe şeful GUVERNULUI – Guvern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-evz-ponta-a-incalcat-independenta-justitiei-1077207.html#ixzz2qY7bbHCJ
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.