spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Peste 100 de mii de vasluieni au cont pe Facebook

- Advertisement -

STATISTICÃ Conform FaceBrands.ro, serviciul de monitorizare a paginilor de Facebook din România, numãrul utilizatorilor din judetul Vaslui a depãsit cota de 110000, în crestere cu aproximativ 25% fatã de ianuarie 2013. Din numãrul total al vasluienilor care au cont pe Facebook, cei mai multi utilizatori sunt din Vaslui, urmat la micã distantã de Bârlad, pe locul trei clasându-se municipiului Husi.

Din totalul celor aproximativ 375000 de locuitori pe care-i are judetul Vaslui, aproape o treime sunt membri activi pe reteaua de socializare Facebook. Cu un numãr impresionant de utilizatori în întreaga lume, Facebook a suscitat interesul încã de la aparitia sa, ajungând astãzi sã domine harta retelelor sociale. Numãrul de conturi românesti din platforma Facebook a atins 7 milioane, dintre care aproximativ 110000 de conturi sunt ale utilizatorilor vasluieni, ceea ce reprezintã 1,67 % din totalul utilizatorilor din România. Cu toate acestea, Vaslui se numãrã printre judetele a cãrui procentaj a crescut cel mai mult în ultimul an, alãturi de alte judete precum Brasov, Iasi, Timisoara sau Constanta. „Serviciul de monitorizare si analizã a activitãtii pe Facebook România, a înregistrat miercuri cifra de 700000 utilizatori români de Facebook. Numãrul de utilizatori români ai Facebook a crescut în anul 2013 cu 25%, crestere apropiatã fatã de 2012, când a atins 27%”, se aratã într-un comunicat al FaceBrands.ro.

Municipiul Vaslui pe primul loc, urmat de Bârlad si Husi, în topul utilizatorilor de Facebook

Statistica realizatã de FaceBrands.ro are la bazã domiciliul fiecãrui utilizator asa cum l-a declarat pe profil. Prin urmare, utilizatorii vasluieni care si-au setat domiciliul în Hawaii, Caraibe sau în alte locatii exotice, nu sunt contabilizati. Pe lângã acestia se mai adaugã si utilizatorii care nu si-au setat orasul în profilul paginii, procentajul acestora fiind de aproape 6% din totalul utilizatorilor, conform statisticii realizate de FaceBrands.ro. De asemenea, mai trebuie spus cã o persoanã poate avea mai multe conturi, unde si-a declarat acelasi oras de domiciliu pe fiecare dintre ele. Având în vedere cã 94% dintre utilizatori si-au setat domiciliul pe site-ul de socializare, conturile fictive nu au influentat cu mult topul utilizatorilor de Facebook din judetul Vaslui. Prin urmare, pe primul loc este situat municipiul Vaslui, cu aproximativ 34000 de utilizatori, urmat de muncipiul Bârlad, care are un numãr de circa 30000 de utilizatori, locul trei fiind ocupat de municipiul Husi cu aproape 13000 de utilizatori. De mentionat este faptul cã în topul paginilor din judetul Vaslui pe prima pozitie se situeazã „Deliciosul de Vaslui” cu peste 22000 de fani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.