spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Unchiul lui Gheorghe Ştefan s-a zdrobit de maşina prefectului

- Advertisement -

* Primarul de Piatra Neamţ s-a dus la locul impactului să vadă cu ochii lui cum s-a putut întâmpla tragedia

* “Impresia mea e că numai o expertiză poate stabili adevărul”, a declarat Gheorghe Ştefan

* „Oricum se va face expertiză, dar din primele cercetări a rezultat că victima a fost vinovată”, susţine şeful Poliţiei Neamţ

Accidentul petrecut, ieri dimineaţă, în apropierea curbei de la Feleşti, va răci, se pare, relaţiile dintre prefectul de Neamţ şi primarul de Piatra Neamţ. Şoferul Daciei Logan, care a intrat în plin în maşina de serviciu a prefectului, era unchiul lui Gheorghe Ştefan. După impactul violent, Vasile Marian (64 de ani) a murit.

Accidentul s-a întâmplat la ora 9,18, între Horia şi Dulceşti, în condiţiile în care Dacia Logan a depăşit o maşină staţionată şi a lovit frontal autoturismul VW Touareg, condus de prefectul de Neamţ.

Impactul a fost atât de puternic, încât ambele autovehicule au fost proiectate în afara şoselei, iar partea din faţă a Loganului a fost distrusă. Şoferul Daciei a intrat în stop cardio-respirator pe loc, manevrele de resuscitare făcute de personalul de pe ambulanţă şi continuate la spital, rămânând fără rezultat. Prefectul a fost transportat de urgenţă la Iaşi pentru investigaţii suplimentare. Avea un traumatism cranio-cerebral, care nu ridica probleme deosebite, dar şi o suspiciune de fractură de vertebră cervicală. Un pasager din VW, un tânăr de 29 ani din Roman, a fost rănit uşor, iar celălalt ocupant – un preot – a scăpat nevătămat.

Impactul s-a produs pe o porţiune dreaptă de drum, în condiţii de carosabil uscat şi de vizibilitate bună. Din declaraţia unui martor ocular rezultă că ambele autoturisme ar fi avut viteză. Comandantul Poliţiei Municipiului Roman, Dragoş Bălău, prezent la locul accidentului, a precizat că se efectuează cercetări pentru stabilirea dinamicii producerii impactului, menţionând că a fost identificat şoferul maşinii pe care a depăşit-o Loganul. Circulaţia a fost blocată aproape două ore,pe ambele sensuri formându-se cozi de peste 5 kilometri.

* Gheorghe Ştefan: „Am vrut să văd că cercetările se desfăşoară cum trebuie”

La aproape 5 ore de la producerea accidentului, primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan s-a dus la faţa locului. „Cel care a murit este unchiul meu, vărul tatălui meu. Am vrut să văd cu ochii mei locul tragediei şi faptul că cercetările se desfăşoară cum trebuie. Impresia mea e că numai o expertiză poate stabili adevărul. Aşa, la prima vedere, nu se poate stabili cine e vinovat. Par a fi ambele părţi vinovate dar, numai o expertiză poate stabili exact ce şi cum s-a întâmplat”, a declarat îndurerat primarul Ştefan.

Odată cu primarul de Piatra Neamţ au ajuns la faţa locului primarul de Roman şi câteva dintre rudele celui decedat. Primarul Gheorghe Ştefan a privit maşina distrusă a unchiului său şi împreună cu cei de faţă a încercat să refacă filmul tragediei după urmele de ulei lăsate pe carosabil în urma impactului. Cu ochii în lacrimi, a plecat apoi spre Roman împreună cu primarul Leoreanu.

* „Cercetarea la faţa locului s-a făcut cu simţ de răspundere”, a afirmat comisarul şef Paul Tablan

Când poliţiştii au început cercetările la locul accidentului nu se ştia că bărbatul decedat este rudă cu primarul Ştefan. Se ştia, însă, că şoferul celuilalt autoturism este prefectul şi, tocmai de aceea, s-au făcut filmări. „Cercetarea s-a făcut cu simţ de răspundere, cu filmări, cu declaraţii, cu tot ce trebuie pentru aflarea adevărului”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ. „Eu sunt de acord că trebuie expertiză şi oricum se va face fiind vorba despre un accident mortal, dar din primele cercetări a rezultat că victima a fost vinovată. Au fost audiaţi ocupanţii maşinilor care se aflau în trafic în momentul producerii accidentului, în faţa şi în spatele Loganului. Un autoturism Matiz a tras pe dreapta, cât de mult a putut şoferul în afara carosabilului. Practic, cam o treime din maşină a rămas pe şosea. Din spate a venit o Skoda care, iniţial, a avrut să depăşească Matizul, însă şoferul a observat că din sens opus vine Touaregul şi a frânat. În acel moment, conducătorul auto al Loganului, care venea tot din spate a tras stânga de volan şi a intrat în depăşirea Skodei, ca să n-o lovească. Dacă ar fi tras dreapta, intra în şanţ şi poate avea şanse să scape cu viaţă. Absolut toţi martorii audiaţi au spus acelaşi lucru, iar o expertiză va confirma că aceasta a fost dinamica accidentului”.

* Prefectul, sub supraveghere medicală

Dus la Spitalul de neurochirurgie din Iaşi, prefectul a fost supus mai multor investigaţii, inclusiv tomografie, pentru a i se stabili un diagnostic cert. Conform declaraţiei dr. Mircea Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al spitalului, starea lui George Lazăr era, ieri după-amiază,  “stabilă, fără să necesite vreo intervenţie de urgenţă”. Prefectul a rămas, totuşi, internat, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie supus altui set de investigaţii. Reprezentanţii spitalului nici nu au confirmat, nici nu au infirmat diagnosticul de fractură de vertebră cervicală, spunând, pur şi simplu, că diagnosticul este confidenţial, dar presa din Iaşi susţine că George Lazăr are doar traumatisme şi contuzii.

Cristina MIRCEA

Cititi: http://ziarulceahlaul.ro/unchiul-lui-gheorghe-stefan-s-zdrobit-de-masina-prefectului/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.