spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Anchetă în impas în cazul accidentului de la “Zidul Morţii”. De ce nu a frânat şoferul înainte de impact ?

- Advertisement -

Ancheta poliţiei în cazul accidentului mortal din data de 3 ianuarie 2014 de la „Zidul Morţii”, când un tânăr în vârstă de 21 de ani din comuna Todireşti s-a zdrobit cu maşina de pilonul din mijlocul DN 17, la intrarea în Suceava dinspre Gura Humorului, încearcă să răspundă în aceste zile la o întrebare cheie. De ce şoferul nu a frânat nici un metru înainte de impact?

Un element despre care nu s-a scris şi nu s-a vorbit aproape deloc până acum este deosebit de important în anchetă: la faţa locului nu a fost identificată nici o urmă de frânare, fiind aproape imposibil de explicat de ce şoferul nu a încercat să oprească, cu atât mai mult cu cât ştia, cu siguranţă, de existenţa zidului.

Anchetatorii iau în calcul şi un posibil act suicidal

Poliţiştii au informaţii că tânărul de 21 de ani s-ar fi certat în ziua fatală cu prietena sa, o tânără din Ilişeşti, şi urmează să efectueze audieri pentru a vedea dacă varianta unui act suicidal poate fi luată în calcul.

Gabriel Gheorghiţă Grosu, în vârstă de 21 de ani, din comuna Todireşti, muncise în ultima perioadă de timp în Germania. Îşi ridicase deja o casă la Todireşti şi în decembrie a venit acasă, pentru a petrece sărbătorile. Din câte se pare, la întoarcere, relaţia cu fata nu a mai evoluat aşa cum îşi dorea tânărul.

Cert este că felul în care s-a zdrobit şoferul de zid naşte mari semne de întrebare. Chiar dacă a lucrat o perioadă în Germania, în zilele dinainte de a muri acesta a circulat în mai multe rânduri spre Suceava, având treabă la Serviciul de Înmatriculări, unde a depus dosarul pentru a-şi înmatricula maşina, un VW Golf. În aceste condiţii, explică anchetatorii, este greu de înţeles cum de a intrat acesta cu mare viteză în pilon, fără a lăsa pe carosabil nici o urmă de frână.

Reamintim că pe 3 ianuarie, tânărul şofer a trecut peste balustrada de protecţie şi a lovit un mal de pietriş, care a fost o adevărată trambulină pentru maşină. Autoturismul pur şi simplu s-a urcat pe zid, chiar lângă cele trei plăci care amintesc de cei trei morţi în acelaşi loc, în noiembrie 2012. Accidentul s-a petrecut în condiţii de ceaţă densă.

Viteza cu care se deplasa autoturismul urmează a fi stabilită în urma unei expertize de specialitate.

Mama tânărului care a murit: „Băiatul nu avea nici o prietenă stabilă”

Reporterii Monitorului de Suceava au contactat-o, ieri, telefonic, pe mama tânărului care a murit. Aceasta a negat vehement că în ziua respectivă acesta s-ar fi certat cu prietena sa, care nici nu ar exista, spune femeia.

„Băiatul nu avea nici o prietenă stabilă, nu ştiu cine a scos povestea cu fata de la Ilişeşti. Durerea noastră este că nişte demenţi au făcut zidul acela, iar băiatul meu a murit acolo”, şi-a spus durerea Lidia Grosu.

Trebuie amintit că inclusiv rude de-ale tânărului au vorbit de faptul că Gabriel Gheorghiţă Grosu avea o prietenă la Ilişeşti.

Din ancheta poliţiei mai rezultă că 3 ianuarie 2014 era ultima zi în care numerele de înmatriculare provizorii ale maşinii VW Golf mai erau valabile.

În funcţie de ce va rezulta din audierile care vor fi efectuate în acest caz şi de ce va rezulta din expertiza dispusă în dosar, anchetatorii vor trebui să tragă o concluzie privind cum s-a produs acest accident.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-01-14/Ancheta-in-impas-in-cazul-accidentului-de-la-Zidul-Mortii-De-ce-nu-a-franat-soferul-inainte-de-impact#ixzz2qSKJiRQ9

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.