spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Tenorul român condamnat la moarte de comunişti vine la Opera Iaşi

- Advertisement -

Vasile Moldoveanu, artistul român cu cele mai multe reprezentații din istoria modernă a teatrului Metropolitan, vine la Opera ieșeană pentru a susține un Master Class de canto.

În perioada 13 – 31 ianuarie 2014, interpreții Operei ieșene se vor bucura de prețioasa îndrumare a unuia dintre cei mai mari tenori din lume.

Regimul comunist din România l-a condamnat la moarte pentru ca a plecat în Occident, iar el n-a mai putut veni în țară timp de aproape 40 de ani. „De aici am plecat şi n-am uitat niciodată şi n-o să reneg niciodată. Sentimentele le am aceleaşi, de dragoste pentru Patrie, pentru Operă, pentru tot”, mărturiseşte tenorul.

Vasile Moldoveanu a cântat pe cele mai celebre scene din lume şi a participat la nenumărate festivaluri de operă, dar şi la grandiosul spectacol din Central Park, New York în faţa unei audienţe de peste 10.000 de persoane. A fost invitat la Gale, în prezenţa mai-marilor lumii. A cântat la Opera din Monte Carlo, în spectacole patronate de Prinţul din Monaco, de Grace de Monaco, apoi de Prinţul Albert de Monaco.

Anul trecut tenorul a fost decorat de către preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional «Steaua României» – în grad de Comandor în semn de înaltă apreciere pentru talentul şi dăruirea de excepţie prin care s-a impus, timp de mai multe decenii, pe marile scene ale lumii, afirmând valoarea şcolii româneşti de canto şi imaginea ţării pe plan internațional.

Citiţi mai mult: Tenorul român condamnat la moarte de comunişti vine la Opera Iaşi – Cultură > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/tenorul-roman-condamnat-la-moarte-de-comunisti-vine-la-opera-iasi-1076850.html#ixzz2qMW9ZtF5
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.