spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

A fost găsită GHILOTINA cu care îşi executa HITLER duşmanii | FOTO

- Advertisement -

Gilotina care a fost folosită pentru a ucide mai mulţi membri ai rezistenţei anti-naziste a fost găsită în pivniţa unui muzeu din Munchen.

Obiectul a provocat o dispută intensă despre viitorul său. O parte din public susţin că dispozitivul ar trebui să fie expus în memoria lui Sophie Scholl, în vârstă de 21 de ani, a fratelui său, Hans, şi a celorlalţi membri ai grupului de rezistenţă „Trandafirul Alb” care au fost ucişi de către oamenii lui Adolf Hitler.

Dictatorul german a ajuns la putere, executând aşa-zişii trădători şi alţi opozanţi ai regimului său şi cu ajutorul mai multor ghilotine – care sunt asociate, mai ales, cu Revoluţia franceză.

În 1943, Sophie şi Hans Scholl distribuiau manifeste împotriva războiului la Universitatea Ludwig Maximilian din Munchen, când au fost pârâţi la Gestapo.

Cei doi au fost condamnaţi la moarte de un judecător nazist şi au fost executaţi în ziua de 22 februarie, alături de alţi trei membri ai grupului „Trandafirului Albastru”.

Sophie a refuzat oferta naziştilor de a da vina pe fratele său pentru a-şi salva viaţa.

Un purtător de cuvânt al muzeului a spus că ghilotina a fost ascunsă în urmă cu câteva decenii pentru că era considerată prea macabră pentru a fi expusă. Cu toate acestea, acum se pare că acest lucru se va schimba.

Sophie Scholl şi fratele său (stânga)

Autor:  Sorin Breazu

Citiţi mai mult: A fost găsită GHILOTINA cu care îşi executa HITLER duşmanii | FOTO – Panorama > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/a-fost-gasita-ghilotina-cu-care-isi-executa-hitler-dusmanii-foto-1076624.html#ixzz2qGNftcuM
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.