spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

S-a produs o mare EXPLOZIE SOLARĂ. Vezi cum te afectează

- Advertisement -

Prima mare explozie solară din 2014 a avut loc marți, pe 7 ianuarie 2014, având ca sursă unul dintre cele mai mari grupuri de pete identificate pe suprafaţa Soarelui în ultimul deceniu, au anunţat oficialii NASA.

Ei au scris într-o într-o declaraţie de presă că a fost „una dintre cele mai mari pete solare văzute în ultimii 10 ani”.

Explozia a fost încadrată în clasa X1.2 de evenimente solare, (furtunile de clasă X sunt cele mai puternice). Din cauza exploziei, compania americană Orbital Sciences a decis să amâne o lansare de rachetă, care ar fi trebuit să transporte o capsulă cu o încărcătură de 1,4 tone.

Specialiștii spun că suflul său va crea o modificare a câmpului geomagnetic al Pământului și că oamenii pot resimți dureri de cap, ameţeli sau stări de depresie. Primii care pot fi afectați sunt cei meteosenibilii, dar şi oamenii care suferă de depresie.

Citiţi mai mult: S-a produs o mare EXPLOZIE SOLARĂ. Vezi cum te afectează – Actualitate > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/s-a-produs-o-mare-explozie-solara-vezi-cum-te-afecteaza-1076218.html#ixzz2pyuSI8NC
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.