spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Aflat in Arestul Politiei, primarul din Luizi Calugara si-a dat demisia

- Advertisement -

Aurel Varga, primarul comunei Luizi Calugara, arestat preventiv la jumatatea lunii decembrie a anului trecut pentru mai multe fapte, si-a dat demisia din functie. Acesta a renuntat la fotoliul de primar numai sa fie pus in libertate si chiar a fost la un pas de a fi liber, dupa ce Judecatoria Bacau, la inceputul acestei saptamâni, a decis sa nu-i mai prelungeasca mandatul de arestare.

Decizia a fost insa atacata cu recurs la Tribunalul Bacau si ieri a avut loc termenul de judecata. Magistratii de aici au admis recursul procurorilor si au decis ca primarul Varga sa mai stea in arest pentru inca 30 de zile. “O sa formulez o noua cerere de eliberare provizorie sub control judiciar”, a spus avocatul Liviu Ghioc, imediat dupa pronuntare.

In fata judecatorilor, aparatorul sau a incercat sa demonstreze ca faptele si-au pierdut din gravitate, prin acoperirea prejudiciului.

„Prejudiciul a fost acoperit aproape in totalitate. De la inceput am aratat ca nu a fost vorba de 1 milion de lei, asa cum a prezentat Parchetul ci de 750.000 de lei. Domnul primar si-a vândut imediat casa in care locuia cu sotia si a acoperit o mare parte din suma datorata Unitatii Administrativ Teritoriale.

Unele lucrari au fost finalizate. La momentul de fata prejudiciul mai este de doar 150.000 de lei. Mai mult, si-a dat si demisia din functia de primar, prin urmare nu-i mai poate influenta pe ceilalti inculpati din dosar sau pe martori. A fost o demisie de onoare, de bun simt. A gresit, a recunoscut si si-a dat seama ca nu mai poate fi pe acea functie”, a explicat avocatul Ghioc, in sala de judecata.

– See more at: http://www.desteptarea.ro/aflat-in-arestul-politiei-primarul-din-luizi-calugara-si-a-dat-demisia/#sthash.BNQL1r8s.dpuf

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.