spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
26-dec.-2024

Elena Munteanu – poezie, talent si discretie!

- Advertisement -

DISCRETIE „Furnica se târãste umilitã/ Ducând pe spate un grãunte greu/ Mocneste în cenusã focu-n plitã/ Unde se-ascunde oare Dumnezeu?”! Aceste versuri fac parte dintr-un buchet de realizãri lirice foarte frumoase si pline de profunzimi sentimentale, însã, dacã cineva, captivat de cãldura lor, s-ar întreba cine este autorul lor, prea putini sunt husenii care ar bãnui rãspunsul, desi, în Biblioteca orasului, se aflã nu mai putin de 10 volume semnate…Elena Munteanu.

Discretã, asa cum îi stã bine unui artist desãvârsit, Elena Munteanu creazã, din 1979, poezii de-o finete sufleteascã deosebitã! În tãcere si la „adãpostul” profesiei de dascãl de limba si literatura românã, Elena Munteanu si-a fãurit un univers liric propriu, despre care însã, din pãcate, o prea micã parte din publicul iubitor de poezie a aflat pânã azi. Cu zâmbet cald si cu modestie, Elena Munteanu spune cã a fost întotdeauna departe de gândurile sale, sã se impunã în fata publicului, cu orice pret. Cu cea mai recentã publicatie a sa, volumul „Poezii”, care contine 37 de poeme religioase, dedicate pãrintelui Mina Dobzeu, poeta a obtinut „Premiul Special” la Festivalul-Concurs International de creatie literar-artisticã „Luminã Linã”, lucru care a bucurat-o nespus, nu atât pentru succesul în sine, cât pentru recunoasterea, la acest nivel, a creatiilor pe care ea, cu atâta drag si devotement, le-a scris pentru eroul sãu preferat, din „Jurnalul Fericirii”. Poezii la fel de frumoase, care parcã abia asteaptã ca ochii si sufletul cititorilor sã le descopere, se gãsesc si în volumele „Tristele”, „Gânduri”, „Poezii”, „Slefuitorul de cuvinte”, „Freamãt de gânduri”, ‘Febre”, „Vibratii”, „Freamãtul pãmântului” sau „Ecouri”.

Biblioteca municipalã are toatã colectia de poezii semnatã de Elena Munteanu

„Elena Munteanu este o poetã care meritã sã fie mai mult în atentia publicului, pentru cã are o poezie emotionantã, profundã”, o laudã bibliotecarul husean Constantin Donose. Nãscutã în 1949, pe 1 mai, la Grumezoaia, Elena a fãcut liceul la Husi, la „Cuza Vodã”, iar apoi a urmat Facultatea de Filologie, din cadrul Universitãtii „Al. I. Cuza” Iasi. S-a întors apoi în comuna sa, pentru a fi un dascãl foarte bun, care a încercat sã cultive elevilor sãi nu doar pasiunea pentru scris, dar si respectul pentru limba românã. A colaborat cu reviste precum „Timisoara”, „Culorile Amurgului” si „Coloana Infinitului”, iar, în prezent, este un membru de nãdejde al Cenaclului husean „Eminescu”, coordonat de Viorel Munteanu. „Noi avem toate aceste creatii ale doamnei Elena Munteanu la Biblioteca Municipalã „Mihai Ralea” si ne-am bucura dacã cititorii ar veni sã le vadã. S-ar bucura, cu sigurantã, de o lecturã foarte plãcutã”, a spus bibliotecarul Constantin Donose.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.