spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Descoperire extraordinara: Un alt zid chinezesc, mai vechi decat Marele Zid (Video)

- Advertisement -

Marele Zid Chinezesc este relativ nou fata de un alt zid antic descoperit recent si care este mai vechi cu cateva sute de ani. Acesta a fost gasit de un antropolog din Chicago si se intinde pe aproximativ 320 de kilometri.

Descoperirea Marelui Zid Chinezesc al dinastiei Qi, care a fost construit in secolul al V-lea i.Hr., a fost facuta in mod accidental, potrivit Weather.

Le fel sa-a intamplat si cu noul zid descoperit de Gary Feinman de la Muzeul Field din Statele Unite, care se plimba de-a lungul unui drum din estul Chinei, cand sotia sa a observat o structura din pamant, care semana cu un zid.

„Am mers aproximativ 50 de kilometri pe acest zid. Nimeni nu a urmarit pozitia sa in detaliu in China”, a spus Feinman.

Zidul se intinde pe aproximativ 320 de kilometri si a fost construit dintr-un amestec amestec de pamant si pietre. Inundatiile si fenomenele extreme care au avut loc de-a lungul secolelor au distrus bucati intregi, dar oamenii de stiinta au reusit totusi sa-si dea seama ca a fost vorba despre un zid urias.
„Stim despre zidul lui Hadrian, care a fost construit de romani in Marea Britanie si despre incasi, care au ridicat unele ziduri in America de Sud, dar aceste ziduri din China au fost foarte mari”, a spus Feinman.

http://www.weather.com/video/another-great-wall-found-42858

Ziare.com

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.