spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Femeia cu un nume din 36 de litere forteaza schimbarea cartilor de identitate

- Advertisement -

O femeie din Hawaii cu un nume foarte lung a reusit, in cele din urma, sa obtina o schimbare a politicii de emitere a cartilor de identitate, pentru ca numele sau sa incapa pe permisul de conducere si cartea de identitate.

Janice „Lokelani” Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele, al carei nume are 36 de litere plus o „okina”, folosita in alfabetul hawaiian, a primit noile documente dupa ce a lansat o campanie pentru a-si trece tot numele pe acestea. Departamentul de Transport a fost nevoit sa isi schimbe politica pentru ca numele femeii sa poata fi trecut in intregime pe documentele de identitate, scrie Fox News.

Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele, in varsta de 54 de ani, s-a declarat multumita ca a reusit sa rezolve problema cartii de identitate.

„Acum, in statul Hawaii, nu mai suntem cetateni de rangul doi pentru ca avem numele lung”, a spus femeia.

Pana acum, cartile de identitate si permisele de conducere din Hawaii aveau spatiu pentru nume care au in total 35 de litere. Noua politica permite 40 de litere pentru numele de familie, 40 pentru prenume si 35 pentru al doilea nume.

Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele a primit acest nume dupa casatoria cu sotul sau, hawaiian, in 1992, care la randul sau il primise de la bunicul sau, care il visase.

Cititi: http://www.ziare.com/magazin/inedit/femeia-cu-un-nume-din-36-de-litere-forteaza-schimbarea-cartilor-de-identitate-1275498

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.