spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Dosarul senatorului PSD, Niculae Bădălău. Procurorii DNA au reţinut 22 de persoane printre care şi liderul grupării, un cetăţean străin

- Advertisement -

Cel puţin 22 de persoane au fost reţinute, până în prezent, şi alte cinci au interdicţia de a părăsi ţara în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, au declarat surse judiciare. Procuroarea Angela – Eugenia Nicolae a fost supendată din magistratură la solicitarea DNA.

Update ora 10.30 Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a  anunţat că în şedinţa din data de 29 octombrie  2013, Secţia pentru procurori a CSM a dispus suspendarea din funcţia de procuror, începând cu data de 29 octombrie 2013, a Angelei – Eugenia Nicolae, procuror şef  al Biroului  de  Relaţii Internaţionale şi Programe – altele decât  Phare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa.

Solicitarea de suspendare a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM  de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie.

Liderul grupării este un cetăţean străin

Potrivit surselor citate, printre persoanele reţinute se află şi liderul grupării, om de afaceri, cetăţean străin, dar şi procuroarea Angela Nicolae de la PÎCCJ şi fiul său, Daniel Nicolae. Din grupare fac parte mai mulţi cetăţeni străini, dar şi administratorul societăţii Avicola Crevedia. Toţi inculpaţii vor fi prezentaţi astăzi la ÎCCJ cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Procurorii încă mai au de audiat suspecţi în acest caz.

  • UPDATE. Procuroarea Angela Nicolae și fiul ei, Daniel, reținuți pentru 24 de ore în dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro. Senatorul Niculae Bădălău (PSD) pus sub urmărire penală

Procuroarea Angela Nicolae de la PÎCCJ şi fiul său, Daniel Nicolae, au fost reţinuţi luni seara de procurorii DNA în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro. Potrivi DNA, Angela Nicolae, şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe (altele decât PHARE) din PÎCCJ este acuzată de două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată, iar fiul său de complicitate.

  • Un consilier judeţean PSD a fost audiat la DNA în dosarul lui Niculae Bădălău – Justiţie

În concret, în perioada 2012-2013, magistratul Nicolae a pretins şi primit, în mod repetat, la diferite intervale de timp, direct şi prin intermediul fiului său sume de bani între 2.000 lei şi 5.000 lei de la învinuiţi. Un mod de operare similar a fost folosit de Angela Nicolae şi în raporturile cu o altă persoană, administrator şi asociat în mai multe societăţi cu profil agricol.

Astfel, în 28 mai, persoana respectivă a apelat la Angela Nicolae care i-a promis că va interveni pe lângă un prim-procuror al unui Parchet de pe lângă Judecătorie, pentru a-i facilita unui prieten obţinerea unei soluţii favorabile în dosarul penal în care era cercetat pentru săvârşirea infracţiuni de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporala din culpă.

  • MOD DE OPERARE. Cum acționa REȚEAUA în care sunt vizați senatorul Niculae Bădălău și un procuror-șef

DNA precizează că ancheta penală a fost finalizată, dar nu în sensul promisiunii făcute de aceasta, ci în sensul trimiterii în judecată a persoanei cercetate.

În acelaşi dosar procurorii DNA au dispus începerea urmării penale şi faţă de senatorul Niculae Bădălău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA).
Citiţi mai mult: Dosarul senatorului PSD, Niculae Bădălău. Procurorii DNA au reţinut 22 de persoane printre care şi liderul grupării, un cetăţean străin – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/dosarul-senatorului-psd-niculae-badalau-procurorii-dna-au-retinut-22-de-persoane-printre-1064577.html#ixzz2j6BreauL
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.