spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Comunicat de presã al PNL Vaslui referitor la evenimentele de la Pungesti

- Advertisement -

România a avut si are nevoie de un pact national pentru responsabilitate si transparentã în exploatarea resurselor naturale.

Partidul National Liberal a atras atentia asupra necesitãtii unui astfel de document, fundamental pentru viitorul României. Pactul ar trebui sã continã un set de criterii de integritate si responsabilitate în legãturã cu industria extractivã si cu exploatarea resurselor naturale în general.

PNL nu respinge în niciun caz ideea exploatãrii rezonabile si convenabile a unor resurse, dar militeazã pentru pãstrarea unui echilibru între protectia mediului si exploatarea resurselor.

Avem nevoie mai mult ca oricând de cresterea gradului de transparentã si explicatii în ceea ce priveste exploatãrile acestor resurse si trebuie sã tinem cont de toate punctele de vedere.

Un astfel de pact, agreat de toate fortele politice si societatea civilã, ar elimina o parte din problemele controversate, care duc la scindarea societãtii si genereazã, uneori, suspiciuni în legãturã cu acest tip de demersuri politico-industriale.

Orice contract de exploatare semnat ar urma sã îndeplineascã o serie de criterii, bazate pe câteva principii precum: transparentã, cât mai putine clauze juridice confidentiale; responsabilitate – cum urmãresc institutiile statului, guvernamentale îndeosebi, respectarea angajamentelor asumate de investitor; sustenabilitate – fiind vorba de investitie durabilã, de beneficiu în interes national.

Exploatarea gazelor de sist reprezintã o temã care necesitã o discutie aplicatã. Despre gazele de sist si despre oricare altã resursã naturalã pe care am putea sã o exploatãm în viitor, ar fi deosebit de important dacã noi am avea transparent, asumat si discutat public, un set de criterii clare.

Atât independenta energeticã, cât si protejarea mediului sunt obiective asumate de PNL prin programul de guvernare al USL.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.