spot_img
26.8 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

O parte din guvern, în frunte cu premierul, a venit la Sfântă

- Advertisement -

Politicieni de anvergură naţională au participat la slujba de la Mitropolie. Premierul Victor Ponta a ajuns pe la mijlocul Liturghiei şi a stat până la sfârşitul slujbei alături de primarul Gheorghe Nichita. Printre invitaţi au fost şi Ecaterina Andronescu, Elena Udrea, Liviu Dragnea, Daniel Chiţoiu, Ilie Sârbu, Varujan Vosganian şi Cristian Adomniţei. Fostul ministru Relu Fenechiu a preferat să asiste la slujbă separat de ceilalţi oficiali şi nu a urcat pe scena special amenajată din faţa Mitropoliei.

Premierul Ponta a remarcat faptul că Iaşul devine capitala ţării de două ori pe an, odată cu manifestările de 24 ianuarie şi de Sfânta Parascheva. „Este o mare sărbătoare a românilor, nu doar a Iaşului sau a Moldovei şi vreau să arăt ca de fiecare dată respectul pentru această mare sărbătoare şi pentru tradiţiile religioase ale românilor. Este un lucru extraordinar că românii au foarte mare încredere în biserica, sunt un popor ortodox în majoritate dar şi toţi ceilalţi au o viaţă normală şi egală în România şi mă bucur foarte mult că România nu a fost şi nici nu va fi niciodată o ţară în care alături de alte dispute să adăugăm vreo dispută religioasă. Iaşi este cel puţin de două ori pe an capitala României, pe 24 ianuarie şi pe 14 octombrie“, a declarat premierul Ponta.

Şi vicepremierul Liviu Dragnea a făcut trimitere la dispute, odată cu venirea sa la Iaşi. „Este o zi în care ar trebui să ne gândim la valorile adevărate, la bunătate. E prea multă duşmănie în ţara asta“, a spus Dragnea.

Fostul ministru al dezvoltării, Elena Udrea, i-a criticat pe unii politicieni care au tăiat rândul pelerinilor pentru a se închina la Sfintele Moaşte. „Nu merg la raclă pentru că am înţeles că ceilalţi colegi din Guvern au intrat în faţa credincioşilor care au stat aici de câteva zile“, a declarat Udrea. Deputatul PDL a mai spus că se roagă pentru familia sa şi pentru cei din opoziţie. „Să le vină mintea la cap şi să răspundă aşteptărilor oamenilor pe care le-au creat. Mă rog pentru mintea lor“, a spus Udrea.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/o-parte-din-guvern-in-frunte-cu-premierul-a-venit-la-sfanta–26177.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.