spot_img
26.8 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Afacere de familie. Mama şi cei doi copii alimentau cu marijuana tinerii din Iaşi

- Advertisement -
Un tânăr din Iaşi a pus pe picioare o reţea de trafic de droguri fiind ajutat de mama şi sora sa care îi trimiteau stupefiantele din Spania

O  afacere de familie a fost desfiinţată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi. Mai multe persoane din oraş au fost trimise în judecată de procurori fiind acuzate de trafic de canabis. Printre cei vizaţi în vizor de oamenii legii se numără şi tânărul Emilian Butescu (28 de ani). Acesta era ajutat în activitatea infracţională de sora sa Ioana Alexandra (24 de ani), dar şi de mama lor Manuela Makovieţki, o femeie de 50 de ani. “În perioada anilor 2010-2012, inculpata Butescu Ioana Alexandra şi învinuita Makovieţki Manuela, aflate pe teritoriul Spaniei, urmare a sumelor băneşti transferate de către inculpatul Butescu Alexandru Emilian, atât personal cât şi prin intermediul inculpatului Stegaru Răzvan Ionuţ, au procurat cantitatea de circa 2,4 kilograme de canabis pe care au trimis-o în ţară în mod fraudulos, disimulată în mai multe colete, avându-i ca destinatari pe cei doi. Drogurile de risc erau comercializate pe piaţa ilicită din municipiul Iaşi către diverşi consumatori de droguri, parte din acestea făcând obiectul cumpărărilor autorizate a investigatorilor acoperiţi”, se arată în rechizitoriu.

Fuziune între grupări

În ianuarie 2013, grupul iniţiat de Emilian Butescu a fuzionat la nivel de conducere cu un alt grup care se ocupa cu traficul de droguri în Iaşi, ce era condus de Constantin Grigoriu şi din care mai făceau parte Ovidiu-Bogdan Musteaţă şi Florin Gheorghe Mitu. Între ianuarie şi mai 2013, Butescu şi Grigoriu au trimis bani amândoi prin Western Union pe numele surorii şi mamei primului. Au mai ajuns astfel la Iaşi încă 2,6 kilograme de canabis. Drogurile au fost ulterior împărţite între cei doi, în funcţie de contribuţia financiară a fiecăruia.
Anchetatorii spun că Emilian Butescu şi-a instruit mama şi sora să scrie nume fictive pe coletele cu droguri pe care le trimiteau din Spania. În alte dăţi, au fost trecuţi ca destinatari diferite persoane provenite din medii sărace, care primeau pentru serviciul lor sume modice. Cele mai multe droguri erau vândute în Tătăraşi, acolo unde persoană de încredere a grupului era Ionuţ Răzvan Stegaru.

Procurorii spun că stupefiantele erau vândute ieşenilor cu sume ce variau între 70 şi 100 de lei. Totul s-a năruit în luna mai, atunci când anchetatorii au efectuat mai multe percheziţii şi au trimis după gratii cinci persoane implicate. Printre acestea şi fraţii Butescu. Pentru mama lor, anchetatorii au disjuns cercetările.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/afacere-de-familie-mama-si-cei-doi-copii-alimentau-cu-marijuana-tinerii-din-iasi–25321.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.