spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Un caz care i-a uimit pe medicii ieşeni: Copilul sănătos tun, dar care nu poate mânca

- Advertisement -

Deşi adolescentul are dureri certe la înghiţirea mâncării, s-a dovedit că totul este pe fond psihic.

În multe cazuri, anumite simptome pe care le are un pacient pot ascunde de fapt alte patologii, mult mai complicate. Medicii de la Spitalul Clinic de Copii „Sfânta Maria“ se confruntă săptămâna aceasta cu un asemenea caz, al unui adolescent în vârstă de 15 ani. Băiatul a fost adus de părinţi în unitatea medicală deoarece nu putea mânca, iar atunci când consuma ceva şi înghiţea anumite alimente, avea dureri îngrozitoare. Băiatul a fost supus unor investigaţii amănunţite şi s-au făcut numeroase consultaţii şi ecografii, pentru a se găsi cauza durerilor. Verdictul i-a uimit chiar şi pe specialişti. Minorul nu are nicio problemă, este perfect sănătos, iar analizele au arătat că nu suferă de boli grave. Cu toate acestea, alimentaţia este un chin pentru băiat, care abia poate mânca ceva.

„Pacientul are tulburări de înghiţire. Acestuia i s-au făcut tot felul de investigaţii. S-a constatat că nu are nimic esofagian sau intestinal. Nu s-au descoperit afecţiuni, nu sunt probleme ale tranzitului intestinal şi nici alte afecţiuni gastroenterologice“, a declarat prof.dr. Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie din cadrul Spitalului de Pediatrie. Atunci, medicii şi-au dat seama că durerile sunt de factură psihologică. Cauza acestora este psihică şi nu anatomică. Pentru ca acest caz să se rezolve, băiatul face şedinţe de consiliere la psihologul unităţii medicale. Problemele psihologice de care suferă au un impact atât de mare încât îl fac pe băiat să fie sigur că are o problemă de sănătate, având aceste dureri atunci când înghite.

Potrivit cadrelor medicale, prezentarea la spital a fost cea mai bună alegere pe care au făcut-o părinţii adolescentului, în acest fel descoperindu-se că are alte patologii, mult mai grave. Dacă tânărul nu va putea trece peste problemele de factură psihologică pe care le are, acesta va necesita ajutorul unui medic psihiatru.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/un-caz-care-i-a-uimit-pe-medicii-ieseni-copilul-sanatos-tun-dar-care-nu-poate-manca–24665.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.