spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
26-dec.-2024

Scoala de cosmar VIDEO

- Advertisement -

Elevii de la Târzii, bãtaie de joc a directorului!

JALNIC Pãrintii elevilor de la Scoala din Târzii s-au revoltat împotriva directorului unitãtii de învãtãmânt, Adrian Harnagea, dupã ce acesta, sustinut de alte cadre didactice, a refuzat ajutorul pe care oamenii au vrut sã îl dea pentru a îmbunãtãti conditiile în care învatã elevii. Copiii sunt nevoiti sã învete în douã scoli vechi care lasã de dorit, în timp ce la doar câtiva metri, scoala cea nouã are lacãtul pus pe usã, dupã ce constructorul a încasat banii dar nu a mai dus lucrarea la bun sfârsit. În rândul protestatarilor s-a aflat si Ion Botnaru, profesor de istorie la Târzii, care a participat la „rãscoalã” în calitate de pãrinte, nemultumit atât de starea jalnicã în care învatã cei doi copii ai sãi dar si de atitudinea colegilor de la catedrã.

Cele douã clãdiri în care învatã elevii din satul Târzii aratã ca dupã rãzboi: toaletele sunt într-o stare avansatã de degradare si, pentru cã le lipsesc usile, elevii sunt nevoiti sã stea de pazã, prizele sunt smulse din pereti, sobele stau sã cadã, tencuiala abia se mai tine, multe geamuri sunt sparte si în unele sãli becurile lipsesc, siguranta elevilor fiind pusã în pericol. Pãrintii, care s-au mai implicat si în trecut în reconditionarea relativã a sãlilor de clasã în care învatã copiii lor, s-au oferit din nou voluntari pentru a remedia o parte din probleme. Dacã interesul lor ar fi trebuit sã bucure conducerea scolii si cadrele didactice care predau acolo, rãspunsul primit de la dascãli a fost unul care i-a lãsat pe oameni cu gura cãscatã si i-a revoltat în acelasi timp. Nu numai cã ajutorul lor a fost refuzat categoric, în momentul în care au insistat în demersul lor a început sã plouã cu jigniri din partea profesorilor, reactia lor fiind greu de înteles. Supãrati, pãrintii au cerut insistent demisia directorului Adrian Harnagea, fãrã sã stie cã acesta oricum demisionase în urmã cu câteva zile. Printre protestatari l-am întâlnit si pe profesorul de istorie Ion Botnaru, nu în calitate de cadru didactic ci în calitate de pãrinte îngrijorat pentru cei doi copii ai sãi care învatã la Târzii. Faptul cã s-a alãturat celorlalti pãrinti a trezit furie în rândul colegilor de la catedrã care, odatã ce l-au vãzut intrat în cancelarie, au sãrit sã îl linseze. „Înainte de începerea anului scolar, 30 de pãrinti s-au oferit voluntari si au mers la Scoala cu clasele I-IV pentru a-si aduce contributia la îmbunãtãtirea conditiilor în care urmau sã învete copiii. Au sters ferestrele, au reparat mobilierul, au mãturat. De asemenea, 20 de oameni au pus umãrul si au realizat mai multe lucrãri în curtea scolii, reusind sã ridice inclusiv o scenã. Cu toate acestea, multe probleme au rãmas nerezolvate. Nu cere nimeni lucruri imposibile, dar mãcar prizele sã fie reparate, sã fie verificate sobele si sã fie înlocuite becurile arse. Pãrintii au vrut din nou sã se implice, însã atitudinea conducerii scolii a fost una iesitã din comun, ajutorul lor fiind refuzat categoric, mai mult acestia au fost jigniti de colegii mei si de director care nu au dat dovadã de respect. La începutul anului scolar, am mers la primar împreunã cu alti 10 pãrinti pentru a ne interesa de noua scoalã, de stadiul în care se aflã lucrãrile. Primãria se aflã într-o situatie ingratã pentru cã a virat odatã partea din bani pe care era obligatã legal sã îi vireze, fiind în imposibilitatea de a mai acorda un ajutor financiar. Constructorul a încasat întreaga sumã si a fugit. Desi scoala este terminatã în proportie de 85%, lipsesc usile, gresia, lumina si centrala termicã”, a declarat profesorul Ion Botnaru.

Conducerea ISJ Vaslui va lua mãsuri

Conducerea ISJ Vaslui nu este strãinã nici de conditiile mizere în care sunt obligati sã învete elevii si nici de nemultumirile pãrintilor si atitudinea revoltãtoare a cadrelor didactice care îsi desfãsoarã activitatea la Târzii. „Am auzit de revolta acestor pãrinti, stiu care este situatia de acolo, însã în momentul de fatã sunt plecatã la Bucuresti pentru câteva zile. Luni la prima orã voi fi acolo. Toate cadrele didactice s-au coalizat cu directorul, dar din câte am înteles, în acest caz, pãrintii sunt cei care au dreptate. Într-adevãr domnul director si-a dat demisia dupã 1 septembrie, lucru ciudat si suspect. În urma anchetei pe care o vom întreprinde sãptãmâna viitoare vom hotãrî ce este de fãcut”, a declarat Gabriela Plãcintã, inspector scolar general al ISJ Vaslui.

Primãria a fãcut plângere penalã împotriva constructorului

Întreaga situatie este revoltãtoare pentru cã la câtiva pasi de vechile scoli se aflã scoala cea nouã, o investitie de aproximativ 20 de miliarde de lei. Constructorul, care a încasat banii pentru întreaga lucrare, odatã vãzut cu sacii în cãrutã, a dat bir cu fugitii, desi clãdirea era realizatã în proportie de 85%. „Atâta timp cât banii au venit prin primãrie lucrãrile au fost urmãrite îndeaproape, însã în momentul în care finantarea a început sã fie coordonatã prin Scoala nr. 1 din Husi nu am mai putut face verificãri si, într-adevãr, au fost decontate lucrãri care în realitate nu s-au realizat. Am fãcut o plângere penalã la Parchet împotriva constructorului, dupã ce l-am somat de douã ori sã finalizeze lucrãrile pentru banii încasati”, au declarat surse din Primãrie.

Cine este profesorul Ion Botnaru?

Profesorul de istorie Ion Botnaru este originar din Republica Moldova si, înainte de toate, este tatãl a doi copii care urmeazã cursurile Scolii Gimnaziale din Târzii. Acesta a terminat Facultatea de Istorie din cadrul Universitãtii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si de 14 ani este stabilit în satul Târzii, tot de atâtia ani îndrumând elevii din comuna Oltenesti în tainele istoriei. De asemenea, Ion Botnaru este coordonatorul Ansamblului de Dansuri Populare „Codrenii”, grup cu care a reusit sã obtinã performante notabile, ocupând în repetate rânduri locuri fruntase la diferite concursuri si festivaluri internationale. Anul trecut a reusit o performantã mai rarã ca profesor din mediul rural. Un elev de-al sãu s-a clasat pe locul doi, la olimpiada de istorie, faza pe judet.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.