spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Antonescu nu se lasă. Codul Rutier, noua temă de opoziţie în cadrul puterii

- Advertisement -

Pentru a doua oară în două săptămâni, preşedintele PNL îi arată preşedintelui PSD cum se face politica la televizor.


După ce a anunțat că nu susține Roșia Montană, Crin Antonescu nu este de acord nici cu noul Cod Rutier

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, îşi continuă politica de a câştiga capital electoral pe seama lui Victor Ponta. După Roşia Montană, Antonescu a găsit în noul Cod Rutier un subiect care ar putea să-i aducă procente în sondaje, de noul proiect fiind nemulţumiţi un număr mare de oameni – şoferi şi transportatori.

Este a doua oară când Victor Ponta află de la televizor despre o decizie importantă a liberalilor. Fără să-l prevină pe premier, Crin Antonescu a anunţat public că noul Cod Rutier nu va fi pe agenda Guvernului în următoarele două săptămâni, pentru că l-a convind pe ministrul de Interne, liberalul Radu Stroe, să-l retragă.

„Am convenit – asta e o decizie politică a BPN, din care şi domnul Stroe face parte, ca vicepreşedinte al partidului – ca proiectul, în forma sa cea nouă, să nu fie introdus săptămâna viitoare, următoarele două săptămâni, cel puţin, pe ordinea de zi a Guvernului spre a fi adoptat, pentru a putea lăsa timp discuţiilor între iniţiatorii proiectului şi toţi cei care în societatea românească – asociaţii, grupuri – sunt direct şi explicabil legaţi de acest proiect”, a spus Antonescu, făcând astfel agenda guvernului Ponta, din care nu face parte. Potrivit unor surse din partid, liberalii ar vrea de fapt ca noul Cod Rutier să nu fie adoptat prin OUG, ci prin proiect de lege în Parlament. Ponta, care îi ceruse lui Stroe amenzi mai dure, este din nou în off-side.

Coincidenţă sau nu, ieri, imediat după anunţul liderului PNL, pe site-ul Ministerului de Interne a apărut o nouă variantă a proiectului, care micşora amenzile cu 40%.

„Nu” pentru Roşia Montană

Totodată, Antonescu a anunţat că PNL este ferm împotriva proiectului Roşia Montană şi că parlamentarii liberali vor vota împotrivă.

Preşedintele PNL a transmis, din nou, PSD, că nu este decis să fie candidatul USL în orice condiţii. „Asupra mea, în calitate de candidat USL, nu se pot face presiuni”, a spus Antonescu, amintind că au fost voci din PSD, ba de la Cluj, ba de la Craiova, care l-au criticat. „Doi: nu-mi doresc să fiu în orice condiţii şi în orice formă candidatul USL la prezidenţiale, dacă nu se respectă nişte valori în program”, a mai spus Antonescu.

Cât despre clarificări, acestea în mod cert trebuie să vină de la PSD, pentru că „în PNL nu este nimic neclar”. „Şi dacă-ţi exprimi opiniile în public trebuie să ieşim şi să lămurim în public, pentru că altfel nu mai ştie publicul şi nu e bine. Dacă, Doamne fereşte, nu s-au lămurit (cei din PSD – n.red.), o să ne lămurim din nou”, a conchis Antonescu.

Vălean se repoziţionează

Europarlamentarul PNL Adina Vălean a declarat că poziţia PNL este cea corectă şi că se raliază acesteia. „Cred că nu este timpul potrivit pentru un proiect Roşia Montană. Cred că ridică prea multe semne de întrebare”, a declarat soţia lui Crin Antonescu. Adina Vălean a susţinut că este pentru exploatarea resurselor. Întrebată cum şi-a schimbat punctul de vedere, după ce a organizat o dezbatere în 2010, alături de RMGC, în PE, Adina Vălean a explicat că nu a fost o dezbatere de susţinere a proiectului.

„În afară de RMGC, aţi mai fi putut avea cel puţin 50 de invitaţii care să spună aşa: AmCham, Vodafone, compania X, compania Y, românească sau nu, cu sprijinul Adinei Vălean. Titlul dezbaterii nu era dacă se face sau nu Roşia Montană, pentru că dezbaterea nu a fost niciodată la PE, decizia a fost întotdeauna la Guvernul României”, a declarat ea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.