spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Zece mii de protestari din București au cerut din nou blocarea exploatării de la Roşia Montană

- Advertisement -

Zece mii de oameni au ieșit aseară în stradă, în Bucureşti, față de proiectul de la Roşia Montană. După patru ore de marș, ei s-au întors la Universitate, locul în care de cincisprezece zile se adună să ceară retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană.

Aceștia au plecat în marş de la Universitate, blocând Bulevardul Brătianu.

Protestatarii au scandat, ca şi în serile trecute, „Uniţi, salvăm Roşia Montană”, au făcut zgomot cu peturi umplute cu pietricele pe care le-au lovit între ele sau de asfalt, au cântat, iar unii au încins o horă, având la gât steaguri tricolore.

Ei au mers în marş pe traseul Bd. Ion C. Brătianu – Bd. Unirii – Bd. Nerva Traian – Calea Văcăreşti – Bd. Tineretului – Bd. Dimitrie Cantemir, de unde se vor întoarce în Piaţa Universităţii.

Proteste similare au avut loc în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov. De asemenea, sunt anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena, Barcelona.

Citiţi mai mult: Zece mii de protestari din București au cerut din nou blocarea exploatării de la Roşia Montană| GALERIE FOTO – Bucureşti > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/zece-mii-de-protestari-fata-de-rosia-montana-s-au-adunat-in-capitala-1057478.html#ixzz2f2oUHlBU
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.