spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

O asociație de proprietari acuză E.ON că a umflat factura la energia electrică

- Advertisement -

Reprezentanții E.ON susțin că asociația nu le-a transmis toate documentele necesare pentru modificarea convenției de calcul a consumului.

Ștefan POPA

Asociația de proprietari “Mioriței 23 A” din municipiul Bacău acuză compania E.ON Energie că a umflat în mod nejustificat factura la energia electrică. Președintele asociației arată – într-o sesizare trimisă către Ziarul de Bacău – cum compania de enegie electrică a luat în calcul un consum estimativ de patru ori mai mare decât cel normal pe casa scării. “Am trimis formularul de Convenție de Consum solicitat în urma unei sesizări anterioare privind calcularea eronată a consumului de energie electrică pe casa scării cu luarea în calcul a unui consum lunar de 25 kilowați (kW) – declară Nicolae Ionescu, președintele Asociației Mioriței 23 A. În ultima factură s-a făcut din nou o estimare eronată, adică în loc de 50 de kW, cât trebuia să fie estimat consumul pe două luni, s-au luat în calcul 218 kW. Este un lucru aberant, o sfidare”.

Reprezentanții E.ON susțin că, deși au solicitat asociației documentele necesare pentru modificarea convenției de consum, acestea nu le-ar fi fost transmise, iar consumul a fost estimat pe baza convenției existente. “În corespondența purtată de E.ON Energie România cu Asociația de Proprietari Mioriței 23 A au fost indicate acesteia din urmă documentele necesare pentru modificarea convenției de consum în conformitate cu reglementările legale – a declarat Sorin Munteanu, purtător de cuvânt E.ON Energie. Întrucât consumatorul nu a depus toate aceste documente, modificarea convenției nu a putut fi efectuată”.

Asociația de Proprietari este decisă să nu achite contravaloarea facturii calculată la un consum de patru ori mai mare până ce nu va fi emisă o factură corectă, iar în viitor pentru evitarea acestor situații asociația s-a angajat să transmită lunar indexul de consum de energie electrică de pe casa scării cu verificare din partea furnizorului. Președintele asociației a mai precizat că, dacă E.ON Energie nu le va oferi acestă posibilitate, este hotărât să își caute dreptatea în instanță.

Sursa: http://www.ziaruldebacau.ro/2013/09/11/o-asociatie-de-proprietari-acuza-e-on-ca-a-umflat-factura-la-energia-electrica.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.