spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Este imobilizatã dar nimeni nu are grijã de aceastã bãtrânã!

- Advertisement -

N-a ajuns nimeni la ea pentru cã nu existã combustibil!

NEDREPT O bãtrânã de 74 de ani din Husi, imobilizatã la pat de aproape 6 ani, se chinuie în zadar sã obtinã aprobarea de la DASPC Vaslui, pentru un însotitor, iar ultima cerere formulatã în acest sens a împlinit ieri 60 de zile, fãrã niciun rãspuns. Femeia sustine cã cei de la Vaslui i-au comunicat telefonic faptul cã ar veni sã facã ancheta socialã, dar nu au…combustibil la masinã.

Femeia în vârstã de 74 de ani, Georgeta Radu, a fãcut în urmã cu 6 ani un accident vascular, rãmânând imobilizatã. La o lunã de la acest eveniment nefericit, încercând sã îsi ea singurã bazinetul, a cãzut si si-a rupt un picior. Operatã fiind, i s-a pus o tijã, însã de mers îi este imposibil. Pentru cã medicii specialisti si cel de familie i-au dat toate actele necesare pentru a primi un însotitor, femeia a început demersurile în acest sens, însã fãrã sorti de izbândã. Sotul sãu, de aceesi vârstã, este si el bolnav si nu o poate ajuta prea mult, iar soacra, împreunã cu care locuieste în aceeasi curte, are 95 de ani si, de asemenea, este prea bãtrânã ca sã o îngrijeascã. „Toti domnii doctori mi-au dat toate cele necesare ca sã beneficiez si eu de un însotitor, pentru cã au vãzut în ce situatie grea sunt. Stau în pat si mai vin sã mã spele niste colege, niste vecine. Dar nu au nicio datorie fatã de mine. Îi rog frumos pe cei de la Protectia Copilului sã vinã sã mã vadã si sã îmi dea dreptul de însotitor”, a cerut, cu lacrimi în ochi, huseanca.

„Îi rog frumos sã vinã. Îi cred cã nu au benzinã sau motorinã, dar poate fac rost si vin sã mã vadã”!

Georgeta Radu sustine cã ultima solicitare fãcutã cãtre institutie, pentru a veni sã facã o anchetã socialã si sã se pronunte, a împlinit ieri 60 de zile de asteptare. La insistentele telefonice, femeia sustine cã i s-a spus cã, din pãcate, institutia nu are combustibil la masini si vor veni când vor avea posibilitatea. „Dar eu cât sã mai astept? Vedeti situatia în care sunt si, dacã as putea, m-as duce eu pânã la Vaslui, dar nu pot. Am toate actele medicale pregãtite si îi astept. Îi rog frumos sã vinã. Îi cred cã nu au benzinã sau motorinã, dar poate fac rost si vin sã mã vadã. Cred cã e greu cu banii, ca la fiecare. Dar fãrã acordul lor, eu nu pot sã am lângã mine un om, care sã mã ajute sã mã îngrijesc, atât cât voi mai trãi”, a spus Georgeta Radu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.