spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Cum mergem la baraj

- Advertisement -

Victoria repurtată de tricolori în faţa Ungariei ne face să visăm frumos. Şi anume la prezenţa la Cupa Mondială, acolo unde naţionala noastră n-a mai participat din 1998, când turneul final a fost găzduit de Franţa.

România, pe locul 5 la „general”

În urma succesului, echipa României a urcat pe locul doi în clasamentul Grupei D şi are un avans de două puncte în faţa selecţionatei maghiare şi de trei puncte în faţa Turciei adversara de mâine seară (ora 21.00, Antena 1), de pe „Arena Naţională” din Bucureşti.

Cu victorie în faţa turcilor, tricolorii ar fi ca şi siguri de locul doi. Naţionala pregătită de Fatih Terim ar pierde orice şansă la această poziţie, iar Ungaria are un program mai greu decât noi. Pe lângă meciul de mâine, de acasă, cu Estonia, maghiarii vor mai juca la Amsterdam cu Olanda şi acasă cu Andorra, în timp ce echipa pregătită de Victor Piţurcă va mai întâlni Andorra (în deplasare) şi Estonia (acasă). Doar un eşec al nostru în ultimele două meciuri, coroborat cu victorii pe linie ale ungurilor ne-ar mai putea răpi poziţia secundă.

În cazul unui egal în meciul cu Turcia, România va obţine locul doi dacă Ungaria nu va învinge la Amsterdam. Dar chiar şi dacă o va face, va trebui să aibă un golaveraj mai bun ca al nostru, acesta constituind pri mul criteriu de departajare în cazul egalităţii de puncte Nici o înfrângere în jocul de mâine seară nu ar scoate România din calculele pentru locul doi. Echipa noastră ar obţine această poziţie dacă va câştiga ultimele două meciuri, iar Ungaria şi Turcia nu vor învinge Olanda.

Dintre cele 9 echipe care vor termina pe poziţiile secunde la finalul preliminariilor, doar opt vor merge la baraj. Va fi eliminată formaţia cu cel mai slab punctaj. În acest moment, România este a cincea dintre reprezentativele de pe locul doi, fiind devansată de Croaţia (17 p), Grecia (13 p), Rusia (12 p) şi de Franţa (11 p). În urma noastră se află Muntenegru (9 p), Suedia (8 p), Bulgaria (7 p) şi Norvegia (5 p). În grupele preliminare de câte 6 echipe, meciurile cu ocupantele ultimelor poziţii nu sunt luate în calcul în stabilirea acestei ierarhii. Dacă ia patru puncte în meciurile cu Turcia şi Estonia, România e sigură de baraj.

Scandal la turci!, Terim, pus la zid

La naţionala Turciei nu este linişte înaintea meciului de mâine seară, de la Bucureşti, cu România. Fostul arbitru internaţional Ahmet Cakar îl critică pe Fatih Terim pentru faptul că a acceptat să fie selecţionerul Turciei, dar, în acelaşi timp, n-a renunţat nici la funcţia de antrenor al echipei Galatasaray Istanbul. „Fatih Terim a făcut greşeala vieţii sale. La date apropiate de meciurile naţionale sunt programate şi partidele din Liga Campionilor ale formaţiei Galatasaray. Nu se poate aşa ceva, este demn de o ţară din lumea a treia”, a acuzat Ahmet Cakar. Naţionala Turciei va veni în România astăzi, în jurul orei 13.10, şi va susţine antrenamentul oficial de la ora 19.00, pe „Arena Naţională”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.