spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Cel mai mare tezaur monetar din argint din România, descoperit în județul Vâlcea

- Advertisement -

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) anunţă într-un comunicat de presă descoperirea şi recuperarea unui tezaur monetar din argint alcătuit din aspri otomani emişi în prima jumătate a secolului al XV-lea, cea mai importantă astfel de descoperire de pe teritoriul României.

Tezaurul a fost descoperit întâmplător în data de 01.09.2013, în apropierea oraşului Râmnicu Vâlcea şi cântăreşte 54,7 kg. Persoana care a făcut descoperirea a anunţat luni dimineaţa (02.09.2013) Muzeul Naţional de Istorie a României, care s-a sesizat şi a trimis o echipă de specialişti pentru a cerceta contextul descoperirii şi pentru a prelua tezaurul, se menționează în textul citat.

Acesta se află în acest moment în custodia muzeului, care se ocupă de identificarea, analizarea pieselor numismatice, precum şi de inventarierea acestora.

Asprul este o monedă turcească din argint, care a circulat în Ţările Române începând cu secolul XV până la începutul secolul XIX.

Acesta reprezintă cel mai mare tezaur monetar recuperat până acum, pe teritoriul României şi ajuns într-o colecţie publică. După terminarea inventarierii şi studierea preliminară a monedelor,

MNIR va organiza o conferinţă de presă pe această temă.

Citiţi mai mult: Cel mai mare tezaur monetar din argint din România, descoperit în județul Vâlcea – Actualitate > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cel-mai-mare-tezaur-monetar-din-argint-din-romania-descoperit-in-judetul-valcea-1055735-1.html#ixzz2dvSVTQ9p
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.