spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Voiculescu: „Într-o lentilă vin doar la DNA. La Tribunal trebuie respect!”. Procurorii DNA au cerut 12 ani de puşcărie

- Advertisement -

După cinci ani în care a tergiversat procesul de corupţie, Dan Voiculescu va afl a dacă este vinovat în dosarul ICA. Tribunalul va da o sentinţă pe 12 septembrie.

Fuga de Justiţie a lui Dan Voiculescu (67 de ani) s-a terminat ieri la Tribunalul Bucureşti. Judecătorii au rămas în pronunţare în dosarul în care este acuzat de spălare de bani şi fapte de corupţie în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Îmbrăcat lejer, în tricou albastru şi pantaloni de in, el a fost punctual la întâlnirea cu judecătorul, la ora 10 fix a coborât dintr-o maşină de lux în faţa Tribunalului Bucureşti.

Pentru a nu repeta experienţa penibilă de la DNA, a venit fără ochelarii care l-au făcut celebru, ochelarii de soare fără o lentilă. „Păi nu, aia numai pentru DNA. Numai pentru DNA! La Tribunal trebuie respect”, a precizat el. Voi culescu s-a dus glonţ la etajul doi, în sala de judecată, rândul al doilea, şi a stat opt ore cuminte lângă avocatul său, Gheorghiţă Mateuţ. A urmărit cu atenţie cum se desfăşoară procesul pentru care şi-a dat demisia din Parlament de trei ori.

Fuga de Justiţie

Timp de cinci ani, apărătorii săi au reuşit prin diverse chichiţe să amâne acest dosar. Ieri, avocaţii au încercat să mai amâne o dată procesul, au cerut noi probe şi expertize, dar judecătoarea Graţiela Constantin le-a respins. Voiculescu a ascultat cu atenţie mărturia principalului colaborator al său, Mihai Lazăr, director general la GRIVCO. Acesta a fost chemat ca martor la solicitarea lui Voiculescu şi a dat o declaraţie favorabilă acestuia.

Tovarăşii Securităţii

De privatizarea ICA, Mihai Lazăr a spus că s-a ocupat fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, acuzat şi el în acest dosar. Mihai Lazăr a precizat că-l cunoaşte pe Voiculescu din 1978, „între noi sunt relaţii de prietenie şi respect”.

În perioada comunistă, el a fost ofiţer de Securitate, angajat al ICE Dunărea şi a intrat în relaţii comerciale cu firma Crescent. În jurul orei 14.00, Voiculescu a tresărit brusc. Procurorul DNA a cerut în cazul său pedeapsa maximă pentru spălare de bani: 12 ani de închisoare şi să plătească prejudiciul de 60 de milioane de euro. În cazul celorlalţi acuzaţi, procurorul a cerut condamnări cu executare: fostul ministru Sorin Pantiş, Gheorghe Mencinicopschi şi alţi opt foşti funcţionari din Ministerul Agriculturii.

Până la 18.30, când s-a terminat procesul, Voiculescu nu a avut astâmpăr pe banca acuzaţilor şi se sfătuia cu avocatul său. La ultimul cuvânt a declarat că este nevinovat şi că nu sunt probe împotriva sa.”Există o frază că am influenţat telepatic şi asta mi se pare o prostie”, a minimalizat acesta acuzaţile.

Dosarul de şantaj, la un pas de judecată

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, acuzat de şantajarea lui Ioan Bendei, director la RCS&RDS, a stat opt ore la DNA. Procurorii au finalizat ancheta şi au început prezentarea materialului de urmărire penală. În perioada următoare urmează să fie chemaţi la DNA Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia Voiculescu, acuzaţi de complicitate la şantaj. Anchetatorii susţin că probatoriul din acest caz relevă implicarea lui Dan Voiculescu în activităţile desfăşurate de Alexandrescu. După ce persoanele cercetate în acest dosar vor lua la cunoştinţă probele adunate de DNA împotriva lor, procurorul de caz va hotărî pe cine trimite în judecată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.