spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

LIGA EUROPA: Pandurii Tg. Jiu – SC Braga 0-1. Gorjenii păstrează șanse minime de calificare

- Advertisement -

Echipa pregătită de Cristi Pustai a fost învinsă la Cluj, de Braga, în prima manșă din play-off-ul Ligii Europa.

Aflată la prima experienţă internaţională, gruparea Pandurii Târgu Jiua pierdut,scor 0-1, partida disputată joi seară, pe „Clul Arena”, cu Braga. Returul este programat pe 29 august, la Braga.

Pandurii – Braga 0-1

Marcator (i): Yazalde (51)

Pandurii: Stanca – Ungurușan, Mamele, Da Silva, Momcilovici – P. Anton, Paraskevas – Nicoară, Eric, Breveld – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai

Braga: Eduardo – Joaozinho, Coelho, Aderlan Santos, Baiano – Micael, Luiz Carlos, Mauro, Agra – Alan, Yazalde. Antrenor: Jesualdo Ferreira

Arbitru la centru: Florian Meyer (Germania)

COMENTARIUL LIVE AL PARTIDEI

Min. 82 – Buleică trage puternic, mingea ocolește de puțin poarta oaspeților.

Min. 51 – GOL BRAGA! Ruben MIchael trage în bară, mingea ajunge la Alan, al cărui șut este deviat în poartă de Yazalde!

Min. 46 – S-a reluat meciul.

Min. 45+1 – Se încheie prima repriză. La pauză, Pandurii – Braga 0-0.

Min. 31 – Ocazie mare pentru Pandurii! Eduardo, portarul oaspeților, are un reflex excelent și scoate mingea reluată periculos de un coechipier înspre propria poartă!

Min. 23 – Matulevicius, din poziție bună, reia cu capul peste poartă. Gorjenii au ieșit din corzi.

Min. 19 – Mauro reia din voleu peste poarta apărată de Stanca.

Min. 13 – Braga a trecut la cârma jocului.

Min. 1 – A început meciul.

Fără vedetă la Cluj

Cei de la Braga au mai avut de a face cu o echipă românească şi în toamna anului trecut. Formaţia pregătită atunci de Jose Peseiro (tehnicianul despre care George Copos spune ori de câte ori are ocazia că l-a nenorocit în perioada în care a fost la Rapid) a întâlnit CFR Cluj în grupele Ligii Campionilor. „Feroviarii” au avut câştig de cauză atât în Portugalia (scor 2-0), cât şi în Gruia (3-1).

Din vara acestui an, pe banca tehnică a celor de la Braga a fost instalat Jesualdo Ferreira, iar adversara gorjenilor a început cu dreptul noul sezon al camp i o n a t u – lui Potugaliei: 2-0 în deplasare cu Pacos de Ferreira. În meciul de astăzi, însă, cei de la Braga vor fi lipsiţi de serviciile celui mai scump jucător din lot. Eder, fotbalist evaluat de „transfermarkt” la 8 milioane de euro, nu se află în lotul lui Jesualdo Ferreira, el fiind accidentat de mai multă vreme. De asemenea, din echipa celor de la Braga vor mai lipsi diseară Sasso, Paulo Vincius şi Miljkovici.

Fotbalul bate lucrările

Pentru ca suporterii echipei Pandurii să poată călători în bune condiţii spre Cluj, autorităţile au decis ca Defileul Văii Jiului să fie deschis astăzi, timp de două ore (în intervalul 10.00-12.00) circulaţiei rutiere. La fel s-a întâmplat şi la precedentul joc susţinut de gorjeni în Liga Europa, cu Maccabi Haifa. Ca urmare a lucrărilor de modernizare a şoselei, circulaţia rutieră este închisă pe Defileul Văii Jiului în fiecare marţi, miercuri şi joi, între orele 9.00 şi 18.00, iar această situaţie va dura până în noiembrie.

Pustai: „Nu ştiu dacă Portugalia este mai puternică decât România”

Cristi Pustai, antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, susţine că o calificare în grupele Ligii Europa ar fi o mare realizare. „Nu ştiu dacă Portugalia e mai puternică decât România. Nu prea am jucat cu portughezii. La turneele finale am jucat mai mult cu Franţa, cu Olanda… Ar fi extraordinar să ne calificăm în grupe, dar, deocamdată, asta e doar un vis”, a comentat „principalul” gorjenilor. „Suntem la un pas de o mare performanţă. Este greu, dar nu imposibil să trecem de Braga”, a precizat şi Eugen Pârvulescu, preşedintele executiv al „pandurilor”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.