spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Ponta: Dorim lărgirea bazei de impozitare/ Cred în varianta cu un milion de locuri de muncă

- Advertisement -

Premierul Victor Ponta a declarat, la B1 TV, că a nu întreţine conflictul cu preşedintele, şi că opţiunea sa politică, ca prim-ministru, este să nu mai fie războaie politice. El a subliniat că în scrisoarea către FMI, pe care o va prezenta Palamentului, în România se doreşte lărgirea bazei de impozitare, dar şi că el crede în contiuare că, în cei patru ani de mandat, va putea crea un million de locuri de muncă.

„Vreau să am de luni un ministru la Transporturi”

În prinţa propunerii PNL pentru portofoliul Ministerului Transporturilor a deputatului Nini Săpunaru, Victor Ponta a refuzat să confirme sau să infirme informaţia, dar a precizat că el va accepta nominalizare făcută de colegii săi se alianţă.

Chiar dacă Nini Săpunaru a confirmat că a acceptat să fie ministru al Transporturilor, Victor Ponta a spus că aşteaptă întâlnirea de duminică a PNL.

„Cel mai important este să am, de luni, un ministru la Transporturi care să se ocupe de privatizarea CFR Marfă și de toate dosarele de la acest minister. Nu pot comenta sursele. Știu că PNL are o ședință duminică și că propunerea partidului o voi înainta președintelui”, a spus Ponta, la B1 TV.

Despre dosarele lui Silaghi

”Dacă președintele știa de problemele lui Silaghi, cred că ar fi fost în spiritul colaborării să spună ceva înainte să fac propunerea. Probabil că știa ceva, dar cred că ar fi fost normal să-mi spună că nu-l numește. Nu aveam habar, omul nu avea niciun dosar. A apărut după nominalizare. Mă gândesc că orice propunere pe care o fac, la un moment se va găsi ceva”, a mai spus Ponta.

În legătură că faptul că numele miniştrilor săi a tot fost legate de diverse scandaluri, şi faptul că există percepţia că nu ar fi aleşi oameni cinstiţi pentru posture cheie, Victor Ponta a precizat că PSD a „găsit destui oameni cinstiţi, dar care ulterior au devenit ţinte”.

Relaţia cu preşedintele

Despre lipsa de comunicare dintre el şi președintele Traian Băsescu, Victor Ponta a exiplicat că nu întreţine el acest conflict, că el nu doreşte să răspundă provocărilor și că se declară ”împotriva conflictului”.

”Nu am răspuns la telefon. Vreau să vă explic. Legea spune că ședința CSAT se desfășoară pe baza unei agende de lucru aprobată de președintele țării în coordonare cu vicepreședintele, cu mine. Nu m-a sunat să-mi spună care e agenda CSAT-ului. Hârtia a fost trimisă când era finalizată hotărârea de guvern”, a precizat premierul Ponta.

Obiectivul PSD: Să fie primul partid

Premierul a explicat că partidul pe care îl conduce țintește să fie partidul numărul unu în urma alegerilor europarlamentare din 2014, la o diferență cât mai mare de partidul de pe locul secund.

”Probabil că PSD va avea scor mai mare la europarlamentare decât PNL. Obiectivul nostru este să fim primul partid, să fim pe primul loc. Apoi, vrem diferență cât mai mare față de al doilea partid, care cred că va fi PNL. Aș fi ipocrit să spun că nu vreau ca PSD-ul să obțină cât mai mult”, a spus premierul.

Acesta a explicat și că cele mai multe critici sunt îndreptate împotriva sa.

”Poate exagerez, dar 99% din criticile, atacurile președintelui, opoziției, presei sunt adresate la adresa mea și a guvernului, nu a domnului Antonescu”, a declarat Ponta, precizând că momentan nu se simte acest lucru în sondaje.

Vorbind despre imaginea lui Crin Antonescu ca viitor candidat la prezidențiale, premierul a spus că lucrul a fost stabilit de la începutul USL, când PSD a ales funcția de premier, iar PNL-ul prezidențiabilul.

Autor: Silvana Chiujdea
Citiţi mai mult: Ponta: Dorim lărgirea bazei de impozitare/ Cred în varianta cu un milion de locuri de muncă | VIDEO – Guvern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-1053864.html#ixzz2clxCxwbB
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.