spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Prima CASĂ ecologică modernă acoperită cu IARBĂ de mare

- Advertisement -

Câțiva arhitecți danezi au reușit să îmbine într-o singura casă tehnologia modernă în materie de construcții cu cea tradițională, punând accent pe materiale ecologice, provenite din natură.

Modern Seaweed House (în traducere casa moderna din iarbă de mare) este o casă de vacanță din inima pădurii, aflata pe insula Læsø din Danemarca. Pentru realizarea proiectului echipa de arhitecți s-a inspirat din arhitectura vechilor case tradiționale de pe insulă, în construcția cărora se folosea adesea iarbă de mare.

Spre deosebire de locuințele vechi, unde iarba de mare era așezată simplu, pe acoperiș, în acest proiect, iarba de mare a fost transformată în mini baloți care au îmbrăcat nu doar acoperișul, ci și pereții exteriori ai casei. Aceiași baloți de iarbă de mare au fost folosiți și pentru izolarea termică a pereților și pardoselii casei ecologice.

Potrivit arhitecților ce au lucrat la proiect, iarba de mare este un material pe care natura îl oferă gratuit, aducându-l la mal an de an. Ei susțin că iarba de mare izolează la fel de bine ca vata minerală, fiind totodată un material ignifug, non-toxic și cu o durată de viață de aproximativ 150 de ani.
Folosirea algelor sau a ierbii de mare în construcția unei case aduce o serie de avantaje, printre care o excelentă izolare termică și fonică. Mai mult, iarba de mare are capacitatea uimitoare de a regla nivelul umidității din interiorul locuinței.

La construcția casei s-au folosit aproximativ opt tone de iarbă de mare care, înainte de a fi transformate în baloți, au fost uscate bine la soare, iar construcția propriu-zisa a durat aproximativ 4 luni.

Casadex.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.