spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Ultima modă: Contrabandiști înarmați, îmbrăcați în grăniceri ucraineni, supraveghează echipajele Poliției de Frontieră

- Advertisement -

Nu mai puțin de 20 de persoane au fost aduse joi seară la audieri la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, fiind acuzate că fac parte dintr-o grupare de contrabandişti de ţigări, printre membrii căreia se numără şi un poliţist de frontieră, Mihai Gabriel Fodor (33 de ani), din Bursuceni – Vereşti, precum şi un fost poliţist de frontieră, Gabriel Constantin Olinici (35 de ani), din municipiul Rădăuţi.

De altfel, în urma audierilor care s-au terminat abia spre dimineaţă, Florea şi Olinici au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, alături de alţi doi complici de-ai lor, Cei patru au fost duşi vineri, în jurul prânzului, în faţa instanţelor de judecată cu propunere de arestare preventivă. Câteva ore mai târziu, după ce-au studiat referatul de aproape 200 de pagini al procurorilor, judecătorii au decis arestarea preventivă a celor patru suspecţi.

Poliţistul de frontieră racolat de contrabandişti era în concediu de paternitate

Potrivit anchetatorilor, din gruparea anihilată joi după-amiază fac parte nu mai puţin de 23 de persoane (20 de cetăţeni români şi trei ucraineni).

Afacerile cu ţigări de contrabandă au fost demarate de această grupare în aprilie 2013, în zona de frontieră adiacentă localităţilor Frătăuţii Noi – Climăuţi, judeţul Suceava.

Reţeaua, susţin procurorii DIICOT, a fost constituită din cetăţeanul ucrainean Vasyl Paskar, împreună cu cetăţenii români Ionel Curea, Gheorghe Mihai Halip şi Cristi Maftean, iar în scurt timp au aderat şi alţi membri.

„De la începutul existenţei sale, respectiv luna aprilie 2013, şi până în prezent, gruparea infracţională a reuşit performanţa de a desfăşura, într-un timp relativ scurt, o activitate infracţională deosebit de productivă, extrem de bine organizată, inculpaţii demonstrând că au făcut o adevărată profesie, generatoare de venituri substanţiale, din activităţile de contrabandă”, au susţinut procurorii DIICOT în faţa judecătorilor.

Ţigările de contrabandă erau cumpărate de mai multe persoane, dintre care anchetatorii au vorbit despre o anume Simona Codreanu, respectiv un individ pe nume Blenduş Giurgiuveanu.

Conform unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, structură care a avut un rol important în monitorizarea acestei grupări infracţionale, liderii grupării l-au recrutat şi pe Gabriel Constantin Olinici, fost agent la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, care a intermediat legătura cu Mihai Gabriel Fodor, poliţist de frontieră.

„Acesta din urmă avea rolul de a furniza informaţii legate de momentul oportun pentru săvârşirea faptelor de contrabandă, funcţie de misiunile desfăşurate de poliţia de frontieră în zona vizată, informaţii la care avea acces prin intermediul colegilor, deşi se afla în concediu de paternitate”, mai arată procurorii DIICOT Suceava.

de
Click aici pentru VIDEO

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-08-17/Ultima-moda-Contrabandisti-inarmati-imbracati-in-graniceri-ucraineni-supravegheaza-echipajele-Politiei-de-Frontiera#ixzz2cOkyc4mC

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.