spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

CALVAR. Au stat NOUĂ luni la PUȘCĂRIE pentru că au prins un HOȚ ROMÂN

- Advertisement -

Un bărbat de 54 de ani și fiul său, de 26 de ani, au fost au stat nouă luni în arest după ce-au fost acuzați că ar fi încercat să omoare un hoț pe care l-au surprins pe acoperișul locuinței lor, potrivit Daily Mail.

Steven Iliffe și fiul său, Daniel, aveau o afacere cu fier vechi în Hinckley, Leicestershire, când anul trecut, în luna decembrie, au fost protagoniștii unui incident ieșit din comun.

Cei doi au fost vizați de un hoț de origine română, Petre Ilie, iar polițiștilor li s-a interzis să intervină să-l aresteze pe hoțul înarmat care se refugiase pe acoperiș din motive de securitate.

Iliffe și fiul său, amândoi foști militari, au decis atunci să-l captureze pe infractor și s-au urcat pe acoperiș.

„Am urcat pe acoperiș pentru că poliția a refuzat să intervină. Eu l-am apucat pe hoț de umăr și i-am dat o lovitură în piept pentru a-l putea imobiliza, în timp ce fiul meu l-a lovit peste mână cu un lemn pentru a-l face să arunce bara de metal cu era înarmat. Abia după ce fiul meu l-a mai lovit o dată am reușit să-l imobilizăm și să-l coborâm de pe acoperiș”, povestește Steven Iliffe.

Însă, odată ajunși jos, unde se aflau polițiștii, cei doi englezi au avut șocul vieții lor. Polițiștii i-au arestat și, inițial, i-au acuzat că ar fi vrut să-l omoare pe român, ulterior schimbând încadrarea la vătămare corporală gravă. După ce-a fost arestat, Steven Iliffe a suferit un atac de cord în închisoare.

Cei doi au avut ieri un nou termen la tribunal, după nouă luni petrecute în arestul poliției. În fața instanței, Steven și fiul său au susținut că nu pot avea parte de un proces corect deoarece Petre Ilie a fost expulzat în România, iar autoritățile britanice au refuzat aducerea lui pentru a depune mărturie la proces.

De asemenea, cei doi au atras atenția asupra faptului că Ilie a mai avut numeroase condamnări pentru furt și încălcări ale deciziilor instanței, el admițând de altfel și faptul că a vrut să jefuiască, în noaptea respectivă, o clădire din vecinătatea afacerii lui Steven Iliffe.

După nouă luni petrecute în închisoare, cei doi britanici au fost ieri eliberați după ce judecătorul a clasat cazul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.